בואו נודה באמת: אם החלטתם לבנות את האתר שלכם ב-Wix, כנראה רציתם משהו מהיר, זול, ובקוד סגור (בלי כאב ראש טכני ובלי להיתקע עם תכנות). אבל האם אפשר באמת להגיע עם Wix לעמוד הראשון בגוגל? או שזה כמו לצפות שאוטובוס יתחיל להתחרות במרוץ פורמולה 1?
אז בואו נעבור על כל הנקודות הקריטיות, על מה אפשר לעשות ואיפה כנראה תיתקעו עם Wix בדרך למקומות הראשונים בגוגל.
"כן, Wix זאת פלטפורמה מעולה… כל עוד לא אכפת לכם להתפשר על קידום בגוגל."
למה Wix היא כאב ראש רציני לקידום? (ואתם חשבתם שזה יהיה פשוט)
היי, הקמתם אתר ב-Wix, ואתם מרוצים. אין צורך בתכנות, לא צריך לשבור את הראש עם עיצוב, ובתכלס, אתם חושבים שזה "קליק אחד מגוגל" להיות בעמוד הראשון. הבעיה? אם אתם מתכננים להתברג גבוה בדירוגים, אתם הולכים לפגוש כמה מוקשים ש-Wix פיזרה לאורך הדרך – והם שם כדי לוודא שלא יהיה לכם פשוט להגיע לשום מקום.
"חושבים על לשפר את ה-SEO ב-Wix? תחגרו חגורות – זה הולך להיות מסע ארוך."
1. מבנה URL (בבקשה בלי השטויות האלו)
עד 2016, ה-URL-ים של דפי Wix נראו כמו סיסמה שנכתבה בטעות: תווים רנדומליים, נקודות בלתי מוסברות, ומספרים חסרי פשר. URL כזה הוא כמו כתובת על מפה שלא מציינת עיר או רחוב – מי ימצא את זה? גוגל בטח לא. על הדרך, כל אותן כתובות מוזרות גרמו לאתרים להיראות חשודים – כאילו הם נבנו במרתף אי שם בשנות ה-90. החדשות הטובות? זה קצת השתנה מאז, אבל הצלקות נשארו.
"חולמים על כתובות URL נקיות בלי סימנים מוזרים? ב-Wix זה חלום… שנמצא איפשהו בין 50 כפתורים שונים."
2. פלאש (היו ימים, אבל די)
בעבר, אתרי Wix היו מבוססים על פלאש, כן, פלאש – אותו פלאש שהחזיק את האינטרנט אחורה יותר משני עשורים. פלאש הוא כמו DVD: כן, פעם הוא היה להיט, אבל היום הוא רק כונן נייח ואיטי. גוגל? גוגל שנאה את פלאש כמו ששונאים חול בקפה. התוצאה? כל אתר Wix היה בלתי ניתן לסריקה כמעט, מה שגרם לו להיראות כמו סרט מצויר ישן. בסוף הם נפטרו מזה, אבל זה רק אחרי שהבינו שאף אחד לא רואה בהם ברצינות.
3. תגיות ALT לתמונות (גם זה היה יותר מדי לבקש)
ב-Wix, עד לא מזמן, מי שהעלה תמונה היה צריך להאמין שגוגל תבין לבד מה היא מראה. את היכולת להוסיף "ALT" לתמונות – תיאור שמסביר לגוגל מה יש בהן, מה שכל אתר נורמלי מקבל כמובן מאליו – Wix הכניסו רק באיחור. אל תטעו: תגי ALT הם לא רק קישוט; הם אחד האמצעים היעילים ביותר לקידום תמונות ולשיפור הדירוג בגוגל. אז למה לא לתת את זה ב-Wix? לא ברור. אולי זה היה מסובך מדי ל-Wix בהתחלה, או אולי הם חשבו שגוגל יקרא את התמונה כמו היא כתבה שיווקית.
"אז Wix נתנו לנו אפשרות להוסיף תגיות ALT! וואו, תודה באמת, ב-2024 זה בהחלט מהפכני."
4. אופטימיזציה בסיסית – לא פחות מהתעללות
כשמדובר באופטימיזציה של אתר, Wix הצליחו לקחת את הדבר הכי בסיסי ולסבך אותו לחלוטין. בעוד שבפלטפורמות אחרות, כמו WordPress, יש אלפי כלים חכמים לאופטימיזציה שתוך שניות הופכים את האתר לידידותי לגוגל, ב-Wix הרוב צריך להיעשות ידנית, וגם אז זה לא פשוט. רוצים להגדיר מבנה לכותרות מטא? לסדר URL-ים ברורים? לשפר את חוויית הגלישה? בהצלחה, כי כל פעולה פה לוקחת פי שתיים זמן – אם היא בכלל אפשרית.
"מחפשים את כותרות המטא שלכם? ב-Wix זה כמו משחק מחבואים – הם מסתתרים היטב."
5. מפת אתר – בואו נעשה מזה בלאגן
במקום שמפת האתר תהיה משהו שהמשתמש שולט בו, ב-Wix זה כמו להכניס יד לתוך מגירה רנדומלית ולגלות מה יוצא. במקום לתת אפשרות ליצור מפה מותאמת אישית, Wix מייצרת את המפה בעצמה ומעלה אותה לפי מה שנראה לה הגיוני. נכון, זה נשמע טוב – אוטומציה! – אבל האמת היא שבמרבית המקרים היא מפספסת דפים, לא מסדרת את ההיררכיה כמו שצריך, ובעיקר נותנת לכם כאב ראש.
"כן, אתם בהחלט יכולים לנהל מפת אתר ב-Wix… זאת אומרת, אם לסמוך על וויקס זה הקטע שלכם."
6. AMP, אבל רק בשביל הבלוג (כי יותר מזה לא צריך)
AMP היא הטכנולוגיה של גוגל לטעינה מהירה במובייל, והכי מצחיק? ב-Wix אפשר להפעיל אותה רק על דפי הבלוג. למה רק שם? אולי כי ב-Wix לא באמת התכוונו שתתקדמו רחוק מדי עם האתר שלכם. כל דף אחר באתר? אין תמיכה ב-AMP, תמשיכו כרגיל עם זמני טעינה איטיים ותפילות שהגולשים לא יברחו.
"AMP ב-Wix? כן, רק בדפי הבלוג, כי ברור שזה בדיוק מה שחשבנו עליו כשדיברנו על תאוצה באתר."
אז איך בכל זאת אפשר לקדם אתר Wix ארור בגוגל?
בואו נתחיל עם הדבר הברור מאליו – אם התעקשתם ללכת על Wix (כן, גם אחרי שקראתם על כל הכאבי ראש), זה לא אומר שאי אפשר לקדם את האתר בגוגל, זה פשוט אומר שתזדקקו למנה נוספת של סבלנות. אז איך בכל זאת אפשר לגרום לאתר Wix שלכם לעלות בתוצאות? הנה כמה דברים שאפשר לעשות, אבל תזכרו, זה כמו לנסות לרוץ עם משקולות על הרגליים.
"איך לקדם אתרי Wix בגוגל? מתחילים עם קמצוץ תקווה, שלוש כוסות קפה והרבה מאוד אופטימיות."
1. טיפוח כותרות מטא ותגיות תיאור – כי אם לא גוגל, לפחות אתם תתרשמו
הכותרות ותגיות התיאור הן כרטיס הביקור של האתר שלכם בתוצאות החיפוש. ב-Wix תוכלו לעשות אופטימיזציה של הכותרות האלה, וזה ידרוש קצת תשומת לב אישית, כי Wix עדיין לא בקטע של לעזור לכם לעשות את זה מהר. החדשות הטובות? אפשר עכשיו להגדיר תבניות לתגיות – ואם תהיו ממש זריזים, תצליחו לעבור על כל דפי האתר רק בשבוע עבודה מלא. כיף חיים.
"קידום אתר ב-Wix זה כמו לרוץ מרתון עם משקולות על הרגליים – אפשרי, אבל וואו, כמה שזה מתיש."
2. קביעת כותרות והיררכיה – לפחות שתהיה מראית עין של סדר
אם גוגל אוהב כותרות, אז אתם תאהבו לשבת ולעבור דף-דף באתר, לקבוע לכל כותרת את הרמה שלה. מי אמר שאין חוויית משתמש ב-Wix? פה מקבלים חוויית משתמש מהצד של הבעלים! עיצוב כל כותרת משנה יהפוך את האתר שלכם לקריא יותר בעיני גוגל – והדבר היחיד שאתם צריכים זה להיות מוכנים להקדיש לזה חלק מכובד מהחיים.
3. הפניות 301 – כי למה לא לנקות אחריכם את הבלגן?
גיליתם שדף באתר שלכם כבר לא רלוונטי, או שאתם רוצים להפנות את הגולש למקום אחר? הפניות 301 הן כמו שלט שמכוון את התנועה מחדש. ב-Wix תמצאו מערכת הפניות לא רעה בכלל, אז כל מה שנשאר זה רק לבדוק שאף דף לא נפל בין הכיסאות. טיפ קטן: דאגו לעדכן את ההפניות באופן קבוע, כי עם Wix כל שינוי קטן עשוי לפתוח הזדמנויות חדשות להפניות. אגב, אל תשכחו לשמור גיבוי מהפניות – רק כדי לא ליפול לתוהו ובוהו חדש.
"אפשרות להפניות 301 ב-Wix – כי כנראה שמישהו שם סוף סוף הבין ש-404 זה לא סקסי בגוגל."
4. שחקו עם כתובת ה-URL – זה כמו לבחור שם חיבה
אחד היתרונות ב-Wix הוא שתוכלו לשחק עם כתובות ה-URL. סוף סוף אפשר להיפטר מהקישורים המסורבלים ולשים משהו שנראה כמו כתובת אינטרנט אמיתית. רוצים שגוגל יבין שזו חנות ל"מוצרים טבעיים לכלב שרוצה להרגיש ביער"? אחלה, רק זכרו לשלב שם איזה מילות מפתח – כי כשגוגל לא סורק את התוכן כמו שצריך, לפחות שהכתובת תעזור.
"אל תצפו לשנות URL ב-Wix בקלות – זה לא אתר קוד פתוח. זה יותר בכיוון של "תתכופף קצת ותקווה לטוב"."
5. התאמת האתר למובייל – כי הגולשים עלולים להיכנס מהנייד
הנה חדשות טובות (בערך): האתר שלכם ב-Wix מותאם אוטומטית למובייל, אז אתם לא צריכים לגעת בזה. כמובן, זה לא אומר שהתצוגה מושלמת בכל מכשיר, או שהכל ייראה בדיוק כמו שתכננתם. ובכל זאת, התאמה למובייל היא מה שגוגל דורש, אז לפחות את הסעיף הזה אתם יכולים לסמן וי – רק תקוו שהגולשים שלכם סבלניים לגבי מה שהם יראו במסך קטן.
"כבר השתמשתם בתבניות מטא ב-Wix? זה נוח!… כלומר, בהנחה שיש לכם את הסבלנות הדרושה לאתר איפה מגדירים אותן."
6. מפת אתר – עם עזרה קלה מ-Wix (לא לשכוח להגיד תודה)
ויקס מייצרת לכם מפת אתר באופן אוטומטי. נשמע מושלם, נכון? טוב, בערך. כי עם כל הפשטות הזאת, אין לכם אפשרות לערוך את המפה בעצמכם. אם Wix פספסה דף כלשהו או סידרה משהו לא נכון – תצטרכו לקוות שגוגל יתעלם מהשגיאה הקטנה. לרוב זה עובד סביר, אז רק תנו ל-Wix לנהל את העניינים ותנסו שלא לשאול יותר מדי שאלות.
"רוצים לעדכן את מפת האתר? מזל טוב, אתם ב-Wix – תאמינו למערכת ותנו לה לעשות את העבודה… פחות או יותר."
7. AMP (רק לבלוג, כי זה נראה מסובך מדי לכל היתר)
Wix מאפשרת לכם להפעיל AMP – טכנולוגיה מואצת לגולשי מובייל – אבל רק על דפי הבלוג. האתר הראשי? שיהיה איטי כמו שהוא, מי אמר שהוא צריך לטעון מהר? AMP אמנם מגביל את העיצוב והאינטראקטיביות, אבל הוא מספק טעינה מהירה – שגוגל מאוד אוהבת. רק חבל שזה מוגבל לבלוג בלבד, כאילו ויקס בעצמם אומרים: "זה כל מה שאנחנו מוכנים לתת לך, אל תצפה ליותר."
"הגדרות SEO ב-Wix הן כמו מתנה באריזת מתנה מסובכת – צריך מלא סבלנות כדי להגיע ל’חלק הטוב’."
בקיצור, אם אתם מוכנים לאתגרים ואוהבים לשלב בין בניית אתר לשיעורי יוגה לנשימה עמוקה, כנראה שתצליחו גם לקדם אתר Wix בגוגל. זה דורש סבלנות, כמה קיצורי דרך וטונות של אהבה לפרטים.
ואיך בוחרים איש מקצוע לקידום אתר Wix? (שכנראה ייאנח כל הדרך)
אז אם החלטתם לקחת את כל הרעיון הזה צעד קדימה (בהצלחה), כדאי שתמצאו מישהו שמבין איך להתמודד עם המגבלות של Wix. כשאתם בוחרים מקדם, זכרו – לא כל מקדם אתרים באמת מבין את ה"שטיקים" של המערכת הזו. בקשו לראות תוצאות קודמות, ותוודאו שהמקדם מבין היטב את התחום.
"ההמלצה? קחו אוויר, עוגה, וכמה עותקי גיבוי. קידום עם Wix הוא ממש טיול בפארק… אם הפארק מלא במכשולים."
אם הגעתם עד לפה ועדיין לא התייאשתם, כנראה שיש לכם באמת רצון לקדם את האתר. אז נכון, הדרך למעלה תהיה איטית וקצת עקומה, אבל עם מספיק התעקשות (וקצת מזל), אפשר להגיע למקומות טובים – גם אם לא הכי למעלה.
יאללה קרציות שאלות בסוף
למה בכלל לטרוח לקדם אתר ב-Wix אם זה כל כך מסובך?
נו, שאלה מצוינת. לפעמים לא בוחרים את הפלטפורמה הכי קלה לקידום כי יש סיבות אחרות – קלות השימוש, מחיר נמוך, והיכולת לבנות אתר לבד גם בלי להבין כלום בקוד. אז אם כבר בניתם ב-Wix, כדאי לדעת שאפשר לקדם – זה פשוט דורש יותר עצבים ואיזו כוס קפה עם כמות סוכר מוגזמת.
האם באמת אפשר להגיע למקום ראשון עם אתר ב-Wix?
כן, אפשר, אבל כמו שאומרים – זה דורש קצת יותר מאמץ. כדי לדחוף אתר Wix לראש התוצאות תצטרכו לשחק עם כל הגדרות ה-SEO, להוסיף מלא תוכן רלוונטי, ולבנות קישורים כאילו אתם בונים גורד שחקים. לא משימה בלתי אפשרית, אבל בהחלט כזו שדורשת סבלנות (או יועץ טוב).
מה ההבדל בין קידום אתר Wix לאתר בפלטפורמות אחרות?
בגדול, Wix זה כמו טיסה במחלקת תיירים צפופה, כשלעומת זאת וורדפרס זו מחלקת עסקים עם מרווח רגליים. Wix מציבה יותר מגבלות על התאמות SEO ואופטימיזציה, ולכן קידום האתר שם יהיה לפעמים מאתגר יותר. אבל עם מספיק יצירתיות ותשומת לב לפרטים, אפשר בהחלט להתגבר על המכשולים האלה.
"אפשר להגיע גבוה בגוגל עם אתר Wix, זה פשוט דורש שילוב מדויק של סבלנות אינסופית וחוש הומור."
שמעתי על בעיות עם כתובות URL ב-Wix – זה עדיין ככה?
בעבר, Wix נהגה לפזר כל מיני תווים מוזרים בכתובות URL, כאילו מישהו כתב סיסמה אקראית במקום שם דף. היום זה שופר משמעותית, ואפשר ליצור URL נקיים שמכילים מילות מפתח. זה עדיין לא תמיד חופשי לגמרי כמו בוורדפרס, אבל התקדמות זה תמיד טוב, לא?
איך להגדיר כותרות ותיאורים ב-Wix באופן שלא ידרוש ממני שבוע של עבודה?
פה אנחנו נכנסים לטריטוריה רגישה. Wix הוסיפה אופציה לשימוש בתבניות כותרות ותיאורים, כך שאפשר להגדיר חוקים אוטומטיים ולא לעבוד דף-דף. פשוט צריך להשקיע פעם אחת בהגדרה נכונה – ולהתכונן לבדוק את כל הדפים רק כדי לוודא שזה אכן עובד (בכל זאת, Wix).
למה מפת האתר ב-Wix כל כך מוגבלת?
כי זו מערכת סגורה – אין לכם באמת שליטה מלאה על הקבצים שמאחורי הקלעים. Wix מייצרת את מפת האתר אוטומטית ולרוב זה מספיק, אבל אם אתם מהפרפקציוניסטים שחייבים לערוך הכל, תצטרכו ללמוד לשחרר.
האם כדאי לי בכלל ללמוד קידום אתרים או פשוט לשלם למישהו אחר שיסבול בשבילי?
זו שאלה אמיתית וטובה. אם יש לכם זמן וסבלנות, למדו את התחום כי קידום אתרים הוא ידע שיכול לעזור לכם גם בהמשך. אבל אם הזמן קצר והסבלנות מתקרבת לאפס, תשקלו לפנות למקדם אתרים מקצועי שייקח את הכאב ראש הזה על עצמו.
האם כל הפיצ’רים ב-Wix הם מספיקים בשביל קידום בסיסי, או שכדאי לי להוסיף עוד כלים?
תלוי באמביציה שלכם. Wix מציעה כלים בסיסיים שאמורים לכסות את עיקרי ה-SEO, אבל תמיד אפשר להשתמש בכלים חיצוניים כמו Google Analytics ו-Search Console בשביל מעקב והתאמה אישית יותר עמוקה.
מה עושים עם ההפניות באתר Wix? יש אפשרות להפניות 301?
כן, וויקס מאפשרת לעשות הפניות 301, והפעם הם באמת עשו את זה פשוט. רק דאגו לעקוב אחרי כל הקישורים ולא להשאיר כלום שבור, כי כל דף שלא יפנה כמו שצריך הוא דף שגוגל עלול להתעלם ממנו.
ואם יום אחד נמאס לי מהכאבי ראש של Wix, אני יכול פשוט להעביר את האתר לפלטפורמה אחרת?
תאורטית כן, אבל זה לא פשוט. המעבר כולל בדרך כלל בנייה מחודשת של האתר – אין "כפתור העבר" קסום. אז אם יש סיכוי שתשנו כיוון, מומלץ לחשוב מראש ולוודא שאתם מוכנים להשקיע גם בזה אם תצטרכו.