ישנם נושאים רבים שיהיה עליכם לבחון אותם לאחר הקמת האתר. מהרגע שבו האתר עולה לאוויר, האחריות שלכם תהיה להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק.
הרי חוסר תשומת לב עלול לגרום לכך שכל העבודה הקשה תלך לאבדון. אין דבר יותר מתסכל מאשר לראות את המתחרים עוקפים אתכם בסיבוב ולא משאירים לכם סיכוי. אחת מהסוגיות העיקריות שתעסיק אתכם היא מהירות האתר, בעיקר בהקשר של קידום אורגני.
זה נכון שתרצו שהאתר יהיה מהיר על מנת לגרום לגוגל לדרג אותו גבוה ככל האפשר. אך מעבר לקידום האורגני תהיינה סיבות נוספות שיגרמו לכם לבחון את מהירות האתר כל הזמן. אפילו אם נדמה לכם שהאתר פועל יחסית מהר, מוטב לבדוק זאת עם כלים מתקדמים. כל זאת כדי להבטיח כי מה שנדמה לכם זה אכן מה שקורה בפועל. מה חובה לדעת על בדיקת מהירות אתר אינטרנט? הכנו בשבילכם מאמר שמרכז בתוכו את כל האינפורמציה שלא תשאיר לכם ספקות. אחרי שתקראו את כל המידע תוכלו לטפל בעניין של מהירות האתר ביתר שאת.
מדוע מהירות אתר זה עניין חשוב?
יש כאלה שמקלים ראש בכל מה שנוגע לעניין של בדיקת מהירות אתר. מה זה משנה אם לאתר לוקח לעלות 3 שניות או 10 שניות? הנתונים מראים כי גולשים יכולים להיות חסרי סבלנות כאשר הם נכנסים לאתרים באינטרנט. מה שאומר שאם האתר לא יעלה במהירות, הגולשים עשויים לעזוב בשלב כזה או אחר. תזכרו כי לאחר שהאתר עולה, יש צורך לעבור בין העמודים השונים כל הזמן. אם לכל עמוד לוקח לעלות בין 10-15 שניות, הזמן המבוזבז עבור הגולש הוא אדיר. עבורכם זה אולי לא קריטי, אך עבור מי שנמצא בצד השני של המסך זה עניין מהותי. גם ככה ההבדל בניכם לבין חברה אחרת שיש לה אתר אינטרנט הוא הבדל מזערי. מהסיבה הזאת הגולשים יפנו למתחרים כדי לקבל מהם את השירות או המוצר מבלי להמתין יתר על המידה.
עד כמה בעיית מהירות באתרים נפוצה?
על פניו יכול להיות שנראה לכם כי האתר שלכם מתפקד בצורה מעולה. אך בדיקה קצרה תגרום לכך שתכירו מציאות שונה לגמרי מהמציאות שאותה תכירו. הבעיה היא נפוצה, מרבית האתרים אינם עולים במהירות משלל סיבות. כאשר הזמן המומלץ לטעינת כל עמוד נע סביב 3 שניות, בעוד ברוב האתרים הזמן הממוצע הוא 10 שניות. הנתונים האלה מסבירים עד כמה העניין הוא מהותי, מדובר כאן על פרט שלא ניתן להישאר אדישים אליו. אם אתם מחפשים איך תוכלו להשיג יתרון על המתחרים שלכם – זוהי יכולה להיות נקודת ההתחלה. תגרמו לכך שהאתר שהקמתם יטען במהירות לעומת האתרים של כל המתחרים האחרים. במציאות כזאת חלק מהגולשים יעדיפו לגלוש באתרכם כי הוא לא גורם להם לבזבז זמן. בו בזמן תוכלו להטיס את האתר במעלה הדירוג בגוגל ולהרוויח המון בתמורה. אם תמשיכו לקרוא את המאמר תוכלו לשמוע כמה יתרונות טמונים בשיפור מהירות האתר. יתרונות שיכול להיות שעד כה לא קישרתם בניהם לבין העניין הספציפי הזה.
אילו פרמטרים משפיעים על מהירות האתר?
1. השרת עליו מאוחסן האתר
הסיבה המרכזית לבעיות שקשורות למהירות האתר נוגעת לשרת עליו מאוחסן האתר. מהסיבה הזאת ההמלצה היא לאחסן את האתר על שרת איכותי ככל האפשר. האיכות הירודה של המשאבים גורמת לכך שהאתר יפעל באיטיות גדולה. לעיתים אנו מדברים על איטיות שתקשה מאוד עליכם לתחזק את האתר ועל הגולשים במהלך הגלישה. לפיכך שווה לבחון היטב את החברה שתספק לכם את השרת עליו תאחסנו את האתר. תימנעו לעצמכם כאבי ראש בהקשר הזה, כי זה משהו שיהיה ניתן לפתור מבעוד מועד. מדובר על עוד כמה עשרות שקלים כל חודש שיספקו לכם שקט ארוך טווח בכל מה שנוגע לעניין הזה.
2. המבנה שעל פיו בנוי האתר
בעבר אתרים היו נבנים באופן מוגדר מראש, כזה שלא מתיר יותר מידיי מקום לספק. בהקשר של היום המציאות אחרת לגמרי מזאת שהכרנו עד לפני כמה שנים בסך הכל. קיימות פלטפורמות רבות ותבניות אין סופיות שיאפשרו לכם לבנות את האתר המושלם מבחינתכם. עם זאת חשוב לדעת כי כל בחירה שתעשו תשפיע בצורה מהותית על המהירות של האתר. תוכלו למצוא את עצמכם במצב שבו המבנה של האתר גורם לכך שהוא יפעל בצורה איטית. קיימות מערכות ניהול תוכן מהירות לעומת מערכות ניהול תוכן כבדות שמאיטות את האתר. גם אם השרת יהיה מעולה, זה לא אומר כי העניין הזה לא ישפיע רבות על מהירות הגלישה.
3. הקידוד של המערכת הנבחרת
עד לפני כמה שנים מתכנתים היו יושבים לקודד את האתר מא' ועד ת'. כלומר אתם הייתם מביאים לחברה את העיצוב, והמתכנתים היו יושבים על מנת להפיח בו חיים (וירטואליים). גם המערכות המוכנות שבהן אנו משתמשים כיום בנויות על קודים קבועים מראש. המשמעות היא שהקידוד של המערכת משפיעה גם הוא על המהירות של האתר עצמו. זוהי הסיבה שבגללה כבר לא מקודדים אתרים באופן עצמאי, התוצאה הזאת תביא למהירות נמוכה. הקידוד המיושן כבר לא מספק את הסחורה בדיוק כמו שהוא סיפק עד לפני כמה שנים. בעת בחירת המערכת האידיאלית לכם תשמעו כיצד היא בנויה ואיך היא מתפקדת בפועל. אל תביאו את עצמכם למצב שבו תעשו בחירה שעוד תתחרטו עליה.
4. זיכרון מטמון שמעמיס על האתר
לא צריך להיכנס לכל העניינים הטכניים, שבכל מקרה לא ממש מעניינים אתכם. מה שצריך להבין זה שכל אתר צובר זיכרון מטמון שמעמיס עליו ככל שעוברים הימים. בדיוק כמו שהזיכרון מכביד על המחשב שלנו או על הפלאפון הנייד שיש ברשותנו. כדי לפתור את העניין הזה יש צורך לפנות את הזיכרון הכבד ולהסיר את כל הקבצים שאין בהם שימוש. זה יכול להיות על ידי הסרה של תוספים, הסרה של עמודים או כל דבר אחר שיכול להעמיס על האתר. תאפשרו לאתר לפעול במהירות כדי שיהיה לגולשים נוח להסתובב בו. אפילו אתם תהנו להיכנס לאתר כאשר הוא עובד במהירות מבלי שהוא מגביל אתכם יתר על המידה.
5. תמונות וסרטונים בגדלים חריגים
הכנסת תמונות וסרטונים לאתר זה חלק בלתי נפרד מתכנון והקמה של עמודים שונים. אינכם יכולים לדמיין מצב שבו באתר יהיו רק מילים כתובות, זה לא יעניין את הגולש שנכנס לראות. על ידי הוספת תמונות וסרטונים יהיה לכם קל לנפץ את תקרת הזכוכית שניצבת בניכם לבין הגולשים. אך האם יצא לכם לחשוב מה הנזק שהוספת תמונות וסרטונים גורמת? התשובה באה לידיי ביטוי בכך שמהירות האתר עשויה לרדת באופן דרסטי עם הוספה בלתי מבוקרת. לכן בכל פעם שאתם מוסיפים תמונה או סרטון לאתר יהיה עליכם לכווץ אותם. בדרך הזאת אתם מונעים מציאות שבה השרת שעליו מאוחסן האתר ידרוש יותר משאבים מאשר אתם מסוגלים לספק לו. אך בשום פנים ואופן אל תוותרו לגמרי על הוספה של סרטונים או תמונות לאתרכם.
6. מהירות האינטרנט של הגולשים
הינה הפרמטר הראשון (ואולי גם האחרון) שלא באמת קשור אליכם באופן ישיר. מהירות האינטרנט של הגולשים עשויה להשפיע על חווית הגלישה שלהם באתרים שונים. נדגיש כי המגבלה לא תהיינה רק באתר שלכם, אלא בכל אתר שהם ירצו להיכנס אליו. כך שהחוויה באתרכם לא תהיה חריגה בהשוואה לחוויה שאותה הם מכירים מאתרים אחרים. אם הנתונים מראים כי המהירות של האתר שהקמתם טובה, תבחנו האם הבעיה מקורה מהגולש. יכול להיות כי במקרה הספציפי הזה האשמה היא לא שלכם או קשורה אליכם בכל אופן. עם זאת כיום במציאות שבה יש תשתיות איכותיות מאוד, נדיר שמצב כזה קורה בכלל.
איך ניתן לבדוק מהירות של אתר?
נדמה לכם כי האתר שלכם נטען בצורה איטית בהשוואה לאתרים אחרים? טוב לבחון את העניין מקרוב כדי שתוכלו להפוך את סימני השאלה לסימני קריאה. עד שלא תעשו מהלך מהסוג הזה, לא תהיה לכם תשובה חד משמעית לעניין הזה. הדרך הכי טובה לבדוק את מהירות אתרכם תהיה על ידי שימוש בכל מיני תוכנות שונות. תצטרכו להכניס את הכתובת של האתר אל תוך התוכנה, תוך כמה דקות תקבלו תובנות. בתובנות תראו את הציון של האתר בהשוואה לנורמה הנדרשת נכון להיום. בו בזמן יכולות להיות כל מיני הצעות שונות לייעול כדי להפחית את זמני הטעינה. מי שלא ירצה להוריד תוכנות בהקשר הזה, יוכל להשתמש באתרים שעושים את אותה העבודה. הכי חשוב מבחינתכם לבחון את מהירות האתר אחת לכמה שבועות כדי להיות בטוחים שהכול בסדר.
מה עושים אם מהירות האתר איטית?
ישנה חשיבות להכות על הברזל בעודו הוא חם, טרם יהיה מאוחר מידיי לעשות פעולות שונות. הצעד המתבקש כאשר המהירות של האתר היא איטית יהיה לנסות להבין את מקור הבעיה. הרי ישנה סיבה שבגללה האתר פועל באיטיות, לא תמיד הסיבה תהיה הסיבה שנדמה לכם לגביה. לכן תנו לעצמכם את הזמן לבחון את כל האפשרויות שאותן ציינו בתחילת המאמר. במקרה שבו לא עליתם על הסיבה, תוכלו לפנות לאיש מקצוע שיעשה בדיקה מקיפה. מבלי שתבדקו את הסיבה שבגללה האתר פועל באיטיות לא יהיה לכם לאן להמשיך. גם אם הבדיקה לוקחת זמן, חובה לעשות אותה בהקדם האפשרי. לאחר מכן תוכלו לטפל בבעיה מהשורש שלה כדי שהיא לא תחזור על עצמה פעם נוספת. אין דבר יותר מבאס מאשר לנסות להתמודד עם אתר איטי, אך לא לפתור את הבעיה פעם אחת ולתמיד. את העבודה על תיקון הבעיה תוכלו לעשות לבד או להזמין איש מקצוע שמתמחה בעניין הזה.
חוץ מקידום אורגני – על מה משפיעה מהירות האתר?
על כך שמהירות האתר משפיע על הקידום האורגני במנועי החיפוש כולנו מודעים. אך מה בנוגע לעניינים אחרים שיכולים לשכנע אתכם לטפל במהירות של האתר בהקדם האפשרי? חוץ מקידום אורגני במנועי החיפוש, המהירות משפיעה על חווית הגלישה. המטרה הבסיסית של כל מי שמקים אתר תהיה לתת לגולשים את כל הסיבות להיות מרוצים. לפיכך שיפור מהירות האתר תימנע מהגולשים להרגיש לא בנוח כאשר הם נכנסים לאתר. תבינו כי העניין הזה יכול להיות קריטי עבור הגולשים שנכנסים בפעם הראשונה לאתרכם. מעבר לחוויית הגלישה, אסור לכם לשכוח גם אתכם בכל הסיפור הזה. ברגע שהאתר פועל באיטיות יהיה לכם קשה עד כמעט בלתי אפשרי לתחזק אותו באופן שוטף. ברגע שתרצו לעשות תיקון כזה או אחר תמצאו את עצמכם חושבים פעמיים. עם מהירות טובה לאתר לא תהיה לכם סיבה לדחות כל מיני פעילויות שונות שאותן תצטרכו לעשות מאחורי הקלעים.