מה זה IFrame ?
איי פריים מתייחס לשורת קוד המוטמעת בתוך אתר אינטרנטי באופן שבו האתר מעוצב כחלון בעל מספר תכנים המופיעים במסגרות פנימיות שונות זו מזו. זהו מסמך html המוטמע בתוך מסמך אחר באתר שבאמצעותו אתה יכול לכלול תוכן ממקורות חיצוניים בדפים שלך. בכך, ניתן ליצור עמוד נוסף חדש בתוך עמוד שכבר קיים.
דוגמא קצרה לקוד Iframe
נתחיל מהטוב…
- שימוש במסגרות מוטבעות ( I Frame) יכול לשפר את האתר הדיגיטלי מבחינת נראותו הויזואלית בהתאם לתוכן. לכידת תשומת לב הגולש היא הרבה יותר גדולה כשמעורב בתוכן מדיה כמו סרטונים. לדוגמה אם האתר עוסק בקורסים לימודיים מקוונים, הוספת איי-פריים של סרטון הסבר מתוך יוטיוב הופכת את האתר לאינטרקטיבי עבור הלומד.
- מכאן, מתבטל הצורך לחפש באופן חיצוני ועצמאי עוד מידע מחוץ לאתרך, הכל מאוגד אצלך!
- חיסכון לך! בעת שימוש באיי-פריים במקום להעלות סרטון מתוך האחסון שלך שגוזל גם מהנפח ומכביד על האתר, הסרטון שאתה מעלה בתצורה כזו יושב על השרתים של יוטיוב ומשחרר אותך ממגבלות אחסון כאלו.
- שימוש באיי פריים מנכיח אותך בזירה האינטרנטית יותר מכיוון שניתן באמצעותו למצוא את העסק הדיגיטלי במספר כתובות, גם כשאלו לא האתר הראשי והממשי.
מחפשים איך לפרסם את העסק הקטן באופן עצמאי וגם חסכוני? כל התשובות במאמר הקודם שלי 😊
מהם החסרונות של I Frame ?
- ראשית, בבואנו לקדם אתר, השימוש באיי-פריים לא כל-כך יעיל באתרים שהדפדפנים שלהם ישנים ואינם תומכים באיי פריים, האיי-פריים (לדוגמה קטע מתוך יוטיוב) לא יוצג בדומה לתוכנת הflash כשזחלני הניווט אינם מצליחים להיסרק.
- בנוסף, אתר שמכיל רק איי-פריים באופן מוגזם וללא תוכן אחר זה עלול להסתמן במנוע החיפוש כספאם כיוון שהתוכן יושב לא על אתר משלו והוא חלק בלתי נפרד ממנו. מכאן שכשרוצים לקדם תוכן ספציפי השימוש באיי-פריים הוא ללא רווח קידומי אלא הוא נועד יותר לשירות הגולשים.
- בהתחבר לסעיף 3, השימוש של איי-פריים הוא אכן לשימוש הגולשים אך חווית הגלישה עשויה להינזק כשהמסגרות מוטמעות יחד באתר אחד. כשהתוכן של האתר שלך משולב הכל יחד וללא אפשרויות מעבר בין הקטגוריות השונות, מנקודת מבט של משתמש הדבר עשוי להרהר בשאלה האם המידע שלפניי מכיל בתוכו הכל ? האם הוא מהימן ? זאת כי התוכן אינו מוצג כראוי ובמלואו בגרסה הקלאסית המוכרת, לכן שימוש ברכיבי האיי-פריים עשוי לתת את הרושם לאתר כי הוא לוקה בחסר.
- זהירות: שימוש בכתובת אינטרנט מתוך אתר לא אמין יוביל את גוגל לחשוד כי כאמור יכול להיות מדובר בספאם, דירוג האתר יירד מטה בתוצאות החיפוש ועלול להיות תחת סיכון אבטחה. מכאן שאם מוסיפים איי-פריים לאתר צריך לעשות זאת מתוך מקור אמין שניתן להיות בטוחים בנוגע לזהות האתר המקושר.
לסיכום
לאיי-פריים כאמור יש מספר יתרונות אך גם חסרונות. בתור בעל עסק דיגיטלי, חשוב לדעת כיצד להפוך את הגולש לפעיל ואיי-פריים בהחלט מספק משיכת תשומת לב בפן הוויזואלי באתר אך יש להיזהר מעודף רכיבי איי-פריימים שכן הם יכולים להרע לקידום האתר. בסופו של דבר, זוהי תוספת חיצונית לאתר ולא האתר הממשי כך שחבל שבגלל דבר כזה התוצאות במנוע החיפוש ירדו.
ראו גם מאמר קודם: כמה עולה לפתח ולעצב אפליקציה?
שתפו אותי האם המאמר עזר לכם,
ובהצלחה! 😊