מרבית בעלי העסקים מבינים בשלב כזה או אחר כי לעסק שלהם אין זכות קיום ללא אתר באינטרנט. המציאות של היום מוכיחה בכל יום מחדש עד כמה אתר באינטרנט הוא חשוב וחיוני.
בעלי עסקים שלא דואגים לעשות אתר לעסק, ימצאו את עצמם מתקשים לנפץ את תקרת הזכוכית. נמאס לכם לראות את המתחרים עוקפים אתכם בסיבוב? מוטב כי תעשו מעשה לפני שיהיה מאוחר מידיי. על מנת להקים אתר באינטרנט יהיה עליכם ראשית לבחור את הפלטפורמה שאיתה תעבדו. הקמת אתר עם התשתית המתאימה תאפשר לכם להשיג את התוצאות שאותן תרצו להשיג. בו בזמן בחירה שגויה עשויה לקחת אתכם בדיוק למקום ההפוך, תתקשו להקים את האתר המושלם. בין כל הפלטפורמות הקיימות בשוק (ויש הרבה כאלה), וורדפרס היא העדיפה מכולם. איך תוכלו לבנות אתר וורדפרס לעסק? בדיוק על זה אנו הולכים לדבר במאמר הבא. המטרה שלנו היא שתדעו איך לבנות אתר בסיסי בוורדפרס עם סיום קריאת המדריך. זה לא אומר שתוכלו להקים את האתר המושלם לגמרי בעצמכם – כי בכל זאת צריך הבנה וניסיון בתחום. אך כן תוכלו למצוא את עצמכם עושים את הצעדים הראשונים שיאפשרו לכם להגיע למקום הרצוי. גם אם מקים אתרים מנוסה יקים את האתר מוטב כי תהיו עם האצבע על הדופק.
למה כדאי להקים אתר לעסק בוורדפרס?
אפשר להגיד כי לוורדפרס יש יתרונות רבים בהשוואה לפלטפורמות אחרות. זה לא אומר כי היא הפלטפורמה היחידה שתהיה טובה, אך היא המועדפת על מרבית בעלי העסקים. במבחן התוצאה אנו רואים כי מרבית האתרים העסקיים פועלים על הפלטפורמה הזאת לעומת אחרות. מה שאומר שבעלי עסקים רואים את היתרונות שלה גוברים על החסרונות המועטים. אז מדוע גם אתם צריכים להעדיף לבנות את האתר העסקי בפלטפורמה הזאת? הינה כמה סיבות שככל הנראה הולכות לשכנע אתכם לבחור גם בפלטפורמה הזאת:
- הפלטפורמה הזאת נפוצה בישראל ובעולם כולו – אפשר להגיד כי היא המוכרת ביותר. מה שהופך אותה להיות פלטפורמה שהמון אנשי מקצוע יודעים ומבינים איך לעבוד איתה. אם תמצאו את עצמכם מתמודדים עם בעיות שונות, מיד יהיה לכם אל מי לפנות בנידון. לא תצטרכו להתאמץ או להיות כבולים כדי לקבל פתרונות מידיים לתקינות האתר. נזכיר כי כל יום שעובר מבלי שהאתר באוויר עשוי להיות קריטי במיוחד לתפקוד של העסק.
- כל בעל עסק יכול (לאחר הדרכה קצרה) לתפעל את האתר לגמרי לבד. אנו מדברים על תפעול בסיסי של הוספת מוצרים או שירותים חדשים. לא יהיה עליכם לפנות בכל פעם מחדש לאיש מקצוע כדי לקבל סיוע בביצוע פעולות. הפנייה לאנשי מקצוע היא אך ורק כאשר ישנה בעיה שמונעת מהאתר לפעול כרגיל. בכל זמן נתון תמצאו את עצמכם עושים את מרבית הפעולות לגמרי לבד. אתם יכולים לנהל את האתר יחד עם הצוות שאותו בחרתם לביצוע המשימה.
- בניית האתר היא בתשלום כל עוד לא תבצעו אותה לבד. אך לאחר התשלום הראשוני על בניית האתר, לא יהיה עליכם להוציא עוד כסף על הפלטפורמה. הפלטפורמה כשלעצמה היא בחינם, אך העבודה על הקמת האתר עולה כסף. משמעות הדבר היא שאחרי שתסיימו לבנות את האתר, יהיה ניתן רק להרוויח ממנו. זה מעודד עבור בעלי עסקים קטנים שאין להם תקציב רב להשקיע בתחזוקה שוטפת של אתר האינטרנט העסקי שאותו הם הקימו.
איך מתחילים לבנות אתר בסיסי לעסק?
כדי להתחיל לבנות אתר בסיסי לעסק יהיה עליכם להבין מה תרצו להשיג ממנו. הקמת האתר מצריכה מכם לתכנן בראש פחות או יותר כיצד תרצו שהוא יראה. אחרי שיש לכם מושג לאן לשאוף, יהיה אפשר לצאת לדרך כדי לבנות את האתר המושלם. הבעיה היא שאם יוצאים לדרך מבלי לתכנן תוכניות, התוצאות עשויות להיות בהתאם. תמצאו את עצמכם במצב שבו במקום להתקדם קדימה רק תדשדשו במקום לאורך זמן. תכנון מקדים מחייב אתכם או כל איש מקצוע שניגש לבצע את המשימה הזאת. גם אם זה נראה לכם כמו משחק ילדים, בניית אתר לעסק היא עניין מהותי שעשוי להביא פלוסים רבים. תוכלו כדי להבין לאן לשאוף לראות אתרים של מתחרים שנבנו בוורדפרס. לקחת השראה מאתרים אחרים זה תמיד רעיון טוב שניתן יהיה ליישם אותו גם במקרה שלכם.
כיצד נראה לוח הבקרה של וורדפרס?
גם לוח הבקרה של וורדפרס לא ממש מסובך, כך שאין לכם מה לדאוג. חלק מהפונקציות בלוח הבקרה לא מיועדות לכם אלא למי שאחראי על בניית האתר עצמו. בשביל לנהל את האתר ביד רמה יהיה עליכם להתרכז רק בכמה פונקציות שמבחינתכם הן המרכזיות. הדפים הם כל העמודים הקבועים באתר, אלא שלא תרצו לשנות או להוריד אותם בעתיד. זה לא אומר שלא תוכלו להתעסק איתם, אך ככל הנראה תעשו זאת בתדירות נמוכה. הפוסטים הם הדפים המשתנים באתר, אלא שתמיד תרצו לערוך או להוסיף להם. תוכלו לתייג אותם לקטגוריה מסוימת, יש כאלה שיגידו כי מדובר על הדפים הפנימיים. התפריטים הם התפריטים שבאמצעותם יהיה ניתן לעבור מעמוד לעמוד בתוך האתר. תרצו לתת למשתמש חווית גלישה אידיאלית על ידי יכולת ניווט נוחה ופשוטה. אם האתר יהיה מסורבל כתוצאה מכך גם המשתמשים ככל הנראה יעזבו אותו. ווידג’טים הם כל מיני אלמנטים שנמצאים באזורים קבועים באתר. הם לא זזים מאותם עמודים, ואם לא תגדירו אחרת לא יהיה ניתן לראות אותם בעמודים אחרים.
איך מעצבים אתר וורדפרס בהתאמה אישית?
מלאכת העיצוב היא אחת מהפעולות הכי חשובות שיהיה עליכם להתייחס אליהן. את העיצוב ברובו תוכלו לעשות בעזרת מעצב אתרים מנוסה שייקח את המושכות לידיים שלו. אך כמובן שוורדפרס כאן על מנת לנסות להקל עליכם את המלאכה עד כמה שאפשר. ברשת תוכלו למצוא המון תבניות מוכנות לוורדפרס, תבניות שתוכלו להתבסס עליהן בעת עיצוב האתר. אם תהיה תבנית שאהבתם תוכלו להתקין אותה, לאחר מכן המבנה של האתר ישתנה בהתאם לתבנית. העבודה עם תבניות מאפשרת לכל אחד להפוך את האתר לאתר המושלם כפי שרציתם קודם לכן. העיצוב של האתר מחייב אתכם לחשוב מה תרצו להשיג ממנו הלכה למעשה.
איך בוחרים את התבנית המתאימה? כל עוד אתם עובדים עם מעצב אתרים, הבחירה תהיה לרוב בידיים שלו. כמובן שאתם יכולים להיות אלה שאומרים מה נראה לכם לנכון. אם אתם מעצבים את האתר בעצמכם, תוכלו לחפש תבניות מוכנות במנועי החיפוש. לכל תבנית יש דמו שתוכלו לראות כיצד היא נראית בכל אחד מהמכשירים הנמצאים בשימוש. חלק מהתבניות הן בחינם, אך התבניות האיכותיות יהיו בתשלום סמלי. יש כאלה שמעדיפים לרכוש תבנית מוכנה במקום לפנות למעצב אתרים שיהיה אחראי על מלאכת העיצוב. מבחינתכם מה שחשוב זה שהאתר יראה טוב, כסוג של רושם ראשוני לגולשים שנכנסים אליו.
עם אילו תוספי וורדפרס מומלץ לעבוד?
עוד יתרון בולט של אתרי וורדפרס בא לידיי ביטוי ביכולת לעבוד עם תוספים. התוספים מאפשרים לכם להרחיב את היכולות שנמצאות לכם בידיים בעת ניהול האתר. כל תוסף מביא איתו פונקציות ייחודיות שלא תוכלו למצוא במערכת הוורדפרס הבסיסית. גם כאן תוכלו למצוא תוספים בתשלום וכאלה שניתן יהיה להוריד אותם בחינם. חשוב לבחור את התוספים הנכונים, אך מצד שני לא להעמיס על האתר עם המון תוספים. תבחרו תוספים שיסייעו לכם לקדם את האתר במנועי החיפוש ולנהל אותו ביד רמה. בבלוג שלי תוכלו למצוא רשימה של תוספים מומלצים לאתרי וורדפרס המיועדים לעסק. רשימה של תוספים שבלעדיהם התוצאה הסופית לא תהיה כמו שאתם רוצים שהיא תהיה.
ישנה אפשרות להקים את האתר לבד?
באופן כללי ישנה אפשרות להקים את האתר לבד ללא עזרה מקצועית. אך כדי שזה יקרה יהיה עליכם להתנסות במערכת זמן מה כדי להבין את הפיצ'רים שקיימים בה. עד שלא תהיו בטוחים כי תוכלו להקים את האתר המושלם מוטב לקבל עזרה מקצועית. איש מקצוע מיומן ידע מה לעשות כדי שהאתר יראה מושלם על כל המשתמע מכך. ישנה אפשרות כי תתחילו לעצב ולתכנן את האתר בעצמכם ללא עזרה מקצועית. אם תראו כי המשימה הופכת להיות משימה קשה תמיד תוכלו לקבל עזרה של איש מקצוע. גם אם אתם באמצע העבודה, אותו איש מקצוע שתבחרו ייקח את המושכות אליו לידיים. מה שאמור להעסיק אתכם זה שתוכלו להקים את האתר המושלם עבור העסק שלכם.
כמה עולה לבנות אתר וורדפרס לעסק?
המחיר של בניית אתר וורדפרס משתנה בהתאם לדרישות השונות שיש לכם. האינטרס יהיה לנסות לבנות את האתר המושלם מבלי שיהיה עליכם לקרוע את הכיס. אז כמה תשלמו לרוב על בניית אתר עסקי? המחיר יכול להתחיל מסכום של 1500 ש"ח על הקמת אתר יחסית בסיסי. אך אם תרצו אתר ברמה גבוהה יהיה עליכם לשלם סכום שנע בין 3000 ש"ח עד 4000 ש"ח. אנו מציעים לכם לקבל הצעת מחיר מסודרת עוד לפני שתבנו את האתר. כך תבינו בדיוק כמה כסף יהיה עליכם לשלם בשביל להעמיד את האתר שיצעיד את העסק שלכם קדימה. תזכרו כי ההוצאה הזאת היא הוצאה שבתוך זמן קצר הולכת להחזיר את עצמה.
מהו משך הזמן להקמת אתר וורדפרס עסקי?
רוצים להתחיל למכור באתר בהקדם האפשרי? אנו יכולים להבין את הרצון שלכם להקים את האתר במהרה. אך תיקחו בחשבון כי אם תזדרזו להקים את האתר, לא תמיד התוצאה תהיה כמצופה. טוב יהיה שתיקחו את הזמן הנדרש כדי לא לשכוח אף פרט בהקמת האתר עצמו. תפנו לעצמכם את הזמן הנדרש לעבוד על האתר בצורה טובה ורצינית. ברוב המקרים משך זמן בניית האתר נע בין כמה שבועות עד כמה חודשים. לאחר שתבינו בדיוק איזה אתר תרצו להקים יהיה ניתן לתת לכם הערכת זמן מדויקת. הרי הערכת הזמן נשענת בין היתר על סמך המורכבות של האתר לעומת האתרים הבסיסיים.
כיצד נראה היום שאחרי הקמת האתר?
אחרי הקמת האתר מה שיהיה עליכם לעשות זה לדאוג לתחזוקה השוטפת שלו. עוד לפני שהאתר עולה לאוויר יהיה עליכם להכניס אליו את התוכן הראשוני שימלא את החסר. לאחר מכן תרצו לתחזק את האתר על ידי הוספת עוד מאמרים ועד מידע שהגולשים ירצו לקרוא. יהיה עליכם לדאוג לבצע קידום אורגני במנועי החיפוש כדי שיהיה קל למצוא את האתר. ללא קידום אתרים אורגני תתקשו להביא את האתר אל מרכז תשומת הלב. בו בזמן לא פעם תוסיפו שירותים ומוצרים נוספים או שתורידו חלק מהם. ישנה חשיבות כי האתר יהיה מעודכן כל הזמן כדי שהמידע בו ישקף את המציאות בפועל.