חייגו אתם נגמר לי הטוקמן

עודכן לאחרונה בתאריך כי אפילו הוד רוממותי צריך להראות לגוגל שאני לא ישן על המשמר.

מה זה קנוניקל (Canonical) ואיך משתמשים בו?

מה נעבור בדרך להצלחה המפוארת שלכם? (כן זה תוכן עניינים)

קצת על מה זה תג קנוניקל (Canonical)?

באתרים רבים קיימים לעיתים מספר דפים עם תוכן דומה או זהה. לעיתים מדובר באתרים עם מספר כתובות שמפנות לאותו התוכן ולפעמים מדובר בדפים עם מהות משותפת.

האזינו לכתבה

גוגל, כמו שקל לנחש לא ממש אוהבים תוכן משוכפל ומקטלגים אותו בתור ספאם. העונש שלהם יהיה כמובן להוריד את הדירוג של האתר שהם לא אוהבים וכיוצא בזאת להציג אותו נמוך יותר ברשומת התוצאות.

מה זה קנוניקל (Canonical) ואיך משתמשים בו

על מנת לחסוך חוסר הבנות בין מנהלי האתרים לבין גוגל שמעוניינת למנוע ספאם ככל הניתן, הוחלט על תג קנוניקל. באמצעות תג המטא קנוניקל ניתן להגדיר לגוגל מבין מספר כתובות URL שמפנות לאותו התוכן, מהי הכתובת המועדפת שנרצה להציג במנועי החיפוש. הגדרת קנוניקל לא בהכרח תתקיים ובמילים אחרות, למרות שנמליץ על כתובת אחת כעדיפה להצגה בתוצאות החיפוש בכדי לשפר את הנראות שלנו בקידום אתרים בגוגל, בסופו של דבר גוגל היא זו שתבצע את ההחלטה.

הגדרת קנוניקל תופיע בקרב הדפים המשוכפלים ותצביע על דף המקור החזק מבינהם שבעל האתר היה מעוניין להציג במנוע החיפוש כברירת מחדל.

מתי נשתמש בתג קנוניקל (Canonical)?

במקרים שבהם קיים חשש שגוגל תקטלג את הדפים שלנו בתור ספאם, מומלץ להשתמש בתג. למשל, במקרה שבו יש לנו שני דפי נחיתה – אחד מעוצב בגווני אדום ואחר בכחול, בשכפול מאמרים באתרים שונים של בית עסק מסוים, במקרים שהחנות האינטרנטית שלנו מציעה מוצר זהה בצבעים שונים במספר דפים נפרדים, ובמקרה של העתקת מאמר שנכתב באתר אחר שלנו (לטובת סימון המקור) ובשורה התחתונה – בכל פעם שהתוכן שלנו נמצא במתכונת דומה ביותר מכתובת URL אחת.

מה זה קנוניקל Canonical ואיך משתמשים בו

בכדי להמחיש ולתת דוגמא, כל קישור יכול להופיע במגוון רחב של צורות – לדוגמא:

https://edensharabi.co.il – זה הקישור אל דף הבית שלי, אך הוא יכול להופיע במגוון וריאציות, כמו:
http://edensharabi.co.il או https://edensharabi.co.il/ ועוד כל מיני שינויים קטנים בכתובת.

אומנם הדפדפן הוא קצת יותר חכם ויפנה אותי בסופו של דבר אל דף הבית, אבל האינדקס של גוגל יכול לשמור את כל הכתובות האלו ככתובות נפרדות ולתת לכל אחת חיים משל עצמה – מה שייצור עמודים משוכפלים מהאתר שלנו באינדקס של גוגל ויפגע משמעותית בדירוג תוצאות האתר שלנו – במקרים כאלו נרצה להשתמש בתג קנוניגל.

את הבעיה אגב, ניתן לפתור גם באמצעות הפניה 301. במידה והתוכן משוכפל שלא לצורך ואין למעשה קצה מסוים לכפילות – תוכלו פשוט לבצע הפניה מהתוכן שנמצא במקום אחד לאחר. שימו לב ששימוש בהפניה לא תאפשר לכם להציג את שני הדפים במידה והייתם רוצים בכך. כך למשל, במידה ואתם מציגים בחנות האינטרנטית שלכם דף שנוגע לנעליים אדומות ואחר שמציג נעליים אפורות – שימוש בהפניה פשוט "יעלים" את אחד הדפים. (בנוסף אני ממליץ לסמן את הדף שאנחנו רוצים להעלים בתגית Noindex במקרים כאלו ליתר ביטחון).

שימו לב שכאשר אנחנו משתמשים בהפניות זה יכול לפגוע בזמני הטעינה של העמוד כאשר הזחלנים של גוגל סורקים את האתר, אז נסו להשתמש בכמה שפחות הפניות 301/302 ככל הניתן.

מה הקשר בין התג קנוניקל לקידום אתרים?

גוגל כמו שאמרתי, לא אוהבים תוכן מועתק, משוכפל ולא מקורי. במידה והשקעתם בקידום אורגני של האתר שלכם, סביר שלא תתלהבו לגלות שהאתר שלכם צנח בדירוג תוצאות החיפוש כיוון שגוגל החליטה להעניש אתכם על ספאם. שימוש בתג יכול לחסוך לכם סיטואציות לא נעימות ולהבטיח לגוגל שכל התוכן שאתם מעלים לאתר הוא מקורי וייחודי משלכם – פרט למקרים הספציפיים עליהם אתם כמובן טורחים לדווח.

אז איך משתמשים בתג קנוניקל?

בגדול, התג מופיע כשורת קוד של HTML ובשביל לבצע בו שימוש צריך לצרף את השורה לכל עמוד רלוונטי בנפרד. ניתן להטמיע את התג בדפי האתר שלכם בלחיצת כפתור באמצעות תוספים כמו RankMath, All in one seo ו-יוסט במידה ואתם מבצעים בהם שימוש. שורת הקוד שתטמיעו אמורה להיראות כך:

<link rel="canonical" href="https://edensharabi.com/duplicatepage/" /> 

במקרה הזה, הכתובת שמסומנת בקו תחתון, היא כתובת הקנוניקל החזקה שהיינו רוצים להציג במנוע החיפוש במקום כתובת האתר הכפול שלנו. בדוגמא שמתי כתובת פיקטיבית שיכולה לכאורה להיות באתר שלי – במקום החלק המודגש, תוכלו לשים כמובן את הכתובת הרלוונטית עבורכם שתרצו לסמן כברירת מחדל.

אם אין לכם ידע תכנותי, יכול להיות ששווה לכם להיעזר באיש מקצוע שיעשה לכם את העבודה. נוסף על הידע התכנותי שיכול לעזור כמובן בביצוע הפעולה עצמה, איש מקצוע כמו יועץ לקידום אתרים יוכל לעזור לכם לזהות מקרים בהם קיים חשש שגוגל יזהו את התוכן שלכם כתוכן משוכפל בעייתי.

בין אם תחליטו לבצע את העבודה בעצמכם או להיעזר באיש מקצוע, אני מאחל לכם הרבה בהצלחה!

תתכבדו בפירורי לחם חברים:

קידום אתרים » מאמרים על SEO » מה זה קנוניקל (Canonical) ואיך משתמשים בו?
רוצים שגם גוגל יתחיל להכיר אתכם אישית? תשאירו כאן פרטים או תתקשרו
ל-050-9595003. מבטיח לא לדחוף לכם קידום ממומן (לפחות לא מיד).

עוד דברים שאולי יגרמו לכם להישאר כאן עוד קצת

קידום אתרים בתל אביב

קידום אתרים בתל אביב

על העיר הגדולה ועולמות קידום האתרים בתכלס, אין על תל אביב. בתל אביב של ימינו, ניתן למצוא מבחר אדיר של עסקים בשלל תחומים וסוגות –

קרא עוד »
שלח הודעה
1
היי , כאן עדן :)
יש לך שאלה בנושא קידום אתרים?
אני זמין לעזור לך שלח לי הודעה ונדבר :)