מהי מפת אתר?
אתר העסק שלכם הוא ללא ספק אחד מהאמצעים המשמעותיים ביותר לקידום העסק שלכם, שיווק שלו ומינוף פוטנציאל ההצלחה שטמון בתוכו.
ניהול נכון של אתר אינטרנט דורש לא רק השקעה בתהליך הבנייה עצמו, אלא גם תחזוקה שוטפת בשגרה, עדכון והעלאה של תכנים מעשירים ומגוונים.
בסופו של דבר, כשאנחנו בונים את אתר העסק שלנו יש לנו מטרה אחת פשוטה – לעזור ללקוחות הפוטנציאליים שלנו למצוא אותנו. ועדיין, בהרבה מקרים האתר שלנו לא יימצא במנועי החיפוש, לא יצוץ בקלות מספקת ובמקרים קיצוניים – לא יימצא באינדקס הכללי של חברת גוגל.
מפת אתר היא לא המפה רגילה שאתם מכירים מהניווטים בצבא או במזרח הרחוק. מדובר למעשה ברשימה היררכית של כתובות הדפים השונים באתר האהוב שלכם כשמטרתה בסופו של דבר, היא לעשות קצת סדר למנועי החיפוש ולעזור לאלה לדעת להפנות את הגולשים לעמודים הרלוונטיים שאתם מציעים.
נוסף על מפות האתר הקלאסיות, תוכלו למצוא מפות ממוקדות לאתרי וידאו, אתרי תמונות ואתרי חדשות עליהם תוכלו למצוא מידע נוסף במידעונים של גוגל.
על הקשר בין Google Search Console למפות אתר?
למי מכם שלא יצא לשמוע על Google Search Console, מדובר כיום באחד הכלים המשמעותיים ביותר בהם מנהל אתר יכול להשתמש. מדובר בדרך פשוטה לקבל דרך גוגל מידע רב על האתר שלכם: החל מהדפים שמקושרים לאתר שלכם, איזה ביטויים גורמים לאנשים למצוא את האתר שלכם וכדומה. בין המהלכים הפשוטים שיכולים לעזור לכם בקידום האתר, כמו שחשבתם, תוכלו כמובן להעביר את מפת האתר שלכם. אז מתי נשלח מפת אתר?
1. כשאנחנו מקימים אתר חדש
בהרבה מקרים, גוגל מוצאת את האתרים החדשים שמגיעים לרשת בעצמה – אלה לרוב יהיו מקושרים לאתרים אחרים, שמקושרים לאתרים אחרים ועולים בתוצאות החיפוש. אינדקס האתרים של גוגל גדל על בסיס יומיומי ועדיין, כנראה שתרצו לזרז את התהליך. בשביל לוודא שגוגל מכירה אתכם ומוסיפה אתכם לאינדקס האדיר שלה, תוכלו כמובן לשלוח לה את מפת האתר. כך תעדכן אתכם באינדקס שלה ותעזור לכם להימצא בקלות על ידי המשתמשים במנוע החיפוש.
2. כשהוספנו שינויים לאתר
מצב נוסף בו שווה לכם לשלוח לגוגל את מפת האתר שלכם, יהיה כמובן מקרה בו אתם יוצרים שינויים רבים באתר. אם אתם מוסיפים דפים חדשים עם תוכן שיווקי אטרקטיבי או תוכן SEO, כנראה שאתם רוצים שגוגל תוסיף אותו לרשומות כמה שיותר מהר. העדכונים יעזרו להם לעשות את העבודה כמו שצריך והכי מהר שאפשר.
3. כשהאתר שלנו מורכב במיוחד
במרבית המקרים לגוגל אין בעיה לאבד את מבנה האתר שלכם לגמרי בעצמה ועדיין, כשמדובר באתרים מורכבים למדיי, כנראה ששווה לכם לחסוך להם את המאמץ ולשלוח להם את המפה.
4. כשאנחנו לא מצליחים למצוא את עצמנו
אם יש לכם אתר מוגמר שאתם מעלים אליו תוכן רב ועדיין לא מצליחים למצוא אתכם – יכול להיות שפשוט התפספסתם באינדוקס. במקרה כזה שווה לכם לשלוח את מפת האתר שלכם לגוגל, יכול להיות שזה יפתור את כל הבעיה. הבעיה יכולה לנבוע מאורך כתובת ה-URL שבחרתם, עונש שגוגל הטילו עליכם או טעות בהגדרות האתר.
לסיכום, גוגל כיאה לחברה המשגשגת והמשמעותית שהיא – יודעת את העבודה. ועדיין, האינטרס שלנו הוא לוודא שהיא עושה אותה כמה שיותר מהר. אל תתעצלו, תשלחו.
אחרי ששלחתם את מפת האתר, תוכלו דרך ה-Search Console לוודא שמפת האתר שלכם אכן נוספה במלואה לאינדקס של גוגל. בממשק תוכלו לבחון כמה עמודים מתוך הרשימה נוספו לאינדקס ולוודא שגוגל הכניסה אתכם למאגר.
למה לא ליצור מפת אתר ידנית?
מפת אתר תוכלו כמובן להחליט ליצור באופן ידני, אבל האמת היא שאני ממליץ לכם לפנות לתוסף שיעשה עבורכם את העבודה. למה בעצם?
1. עבודה שחורה
כמו שאמרתי, תוכלו לבנות את מפת האתר שלכם לגמרי לבד, אבל האמת היא שמדובר בעבודה שחורה למדיי, במיוחד במקרים בהם האתר עליו אתם עובדים הוא גדול ועמוס דפים. העתקת ה-URL-ים, סידור התבנית וההיררכיה והצורך לוודא שכל הכתובות מסודרות באופן הנכון הוא סיזיפי, מתיש ומבלבל. חבל על הזמן שלכם וההשקעה שיכולה ללכת על דברים הרבה יותר טובים.
2. ממשקים מובנים ופשוטים
אם עד לפני כמה שנים את מפת האתר אכן הייתם צריכים לבנות בעצמכם, הרי שהמצב כיום הוא שונה בתכלית. כיום במרבית ממשקי בניית האתרים תוכלו למצוא דרך להנפיק את מפת האתר שלכם בקלות.
3. מתעדכן בקלות
במידה ותבחרו בתוכנה לבניית מפת אתר שיושבת תחת ממשק בניית האתר בו אתם משתמשים, המפה שלכם תתעדכן אוטומטית. כך תוכלו לאחר כל שינוי באתר לשלוח את האינדקס המעודכן לגוגל ולחסוך לעצמכם הרבה כאב ראש.
איך יוצרים מפת אתר?
בניית אתר היא תהליך פשוט למדיי שלא דורש יותר מידי השקעה. אז איך בכלל עושים את זה?
1. WordPress
על מנת להכין מפה לאתר הוורדפרס שלכם, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להתקין את התוסף Yoast. התוסף ינפיק לכם את מפת האתר באופן נגיש ופשוט ויחסוך לכם הרבה מאמץ.
2. WIX
גם כשזה נוגע לבניית מפת אתר בוויקס, התהליך הוא פשוט למדיי. למעשה, וויקס יצרה ממשק אוטומטי ליצירת מפה לכל האתרים שנפתחים דרכה. על מנת למצוא את המפה, כל מה שתצטרכו לעשות זה להוסיף אחרי כתובת דומיין האתר שלכם את הכתובת " sitemap.xml/" ולהקיש אנטר. פשוט, לא?
3. אתרים נוספים
במרבית ממשקי בניית האתרים שתמצאו ברחבי הרשת, נמצא גם פיצ'ר מובנה לבניית מפת אתר. במידה ואתם לא מוצאים – כלים כמו Screaming frog או XML Sitemap Generator הם חינמיים לגמרי ויכולים לגמרי לעשות את העבודה.
איך נעזור עוד לגוגל למצוא אותנו חוץ ממפת אתר?
כמו שכבר אמרתי, בחלק משמעותי מהמקרים גוגל תצליח למצוא ולהציג את האתר שלכם גם מבלי שתשלחו לה את מפת האתר. האיכות של סריקת האתר שלכם בגוגל תלויה לא רק באם תשלחו או לא תשלחו לה את מפת האתר אלא גם בכמה שיקולים אחרים. אז מה חשוב שתקחו בחשבון?
1. עדכוני האתר
כמו שבטח יכולתם לשער בעצמכם, ככל שהאתר שלכם מתעדכן בתדירות גבוהה יותר, כך יהיה לגוגל יותר קל למצוא אותו. הדבר ייתן לגוגל תחושה שמדובר באתר חזק וסמכותי ששווה לקחת בחשבון ביחס לאתרים האחרים.
2. מבנה האתר
במידה והאתר יהיה בנוי באופן בנוי ונגיש, הדבר ייקל על האלגוריתמים של גוגל ויעזור לו לבצע את הסריקה במהירות האפשרית ובאופן האופטימלי ביותר.
3. קישוריות פנים וחוץ
אתר שמקשר בתוך עצמו את הדפים אחד לשני באמצעות קישורים וגם מופנה דרך אתרים אחרים יהיה אחד שלגוגל קל יותר למצוא – במידה והדף שמפנה לאתר מאונדקס בגוגל, הדרך לאינדוקס של האתר כבר קצרה במיוחד.
יאללה, רק נשאר לבנות ולשלוח מפת אתר
עכשיו כשאתם מכירים את עולם מפות האתרים, רק נשאר לכם ליצור אחת עבור עצמכם. אבל קחו בחשבון, שהוספה של האתר שלכם לאינדקס של גוגל הוא לא מה שיעזור לאתר שלכם לבלוט בין התוצאות השונות. בשביל זה תצטרכו כבר לפנות לשיווק אורגני של האתר, לפתיחת דף עסק בגוגל ולאמצעים רבים נוספים.
אני מזמין אתכם לקרוא כתבות נוספות שכתבתי בנושא קידום אתרים שיעזרו לכם למקסם ולהגשים את הפוטנציאל שטמון באתר העסק שלכם, בחנות האינטרנטית שלכם ואפילו בבלוג האישי שלכם. אני מאחל לכם המון בהצלחה בהמשך הדרך שלכם, בטוח שתצליחו למצוא את הדרך האישית שלכם להצלחה!