חייגו אתם נגמר לי הטוקמן

עודכן לאחרונה בתאריך כי אפילו הוד רוממותי צריך להראות לגוגל שאני לא ישן על המשמר.

איך להאיץ ולשפר מהירות של אתר וורדפרס?

פס גוגל

מה נעבור בדרך להצלחה המפוארת שלכם? (כן זה תוכן עניינים)

מהירות מעל הכל

בעולם של היום, הכל עובד מהר. אנחנו נהנים מתכנים של שניות בודדות ברשתות החברתיות, מעדיפים להנות ממשחקים שנותנים לנו סיפוק מיידי וחווים תחושה של חוסר סבלנות בשגרה היומיומית שלנו.

האזינו לכתבה

הסיבה לכך היא פשוטה – בעידן של היום, הכל נהיה נגיש ואנחנו הפסקנו להיות מוכנים להתפשר על הזמן שלנו.

אם יצא לכם לבנות אתר וורדפרס מושקע לבית העסק, הבלוג האישי שלכם או לחנות האיקומרס שאתם כל כך אוהבים – כנראה שניסיתם לקחת בחשבון כל פרמטר שעולה על הפרק. השקעתם בתוכן איכותי, השתדלתם להפוך את האתר לאסתטי ומזמין ככל הניתן וסביר שרבים מכם גם התייעצו לא פעם עם מומחה. הבעיה היא שבמקרים רבים, למרות שמרגיש שאנחנו עושים הכל נכון – יום אחד אנחנו מגלים שהאתר פשוט לא זז. הטעינה איטית, הקבצים לא עולים ואתם מבינים שאתם נמצאים בבעיה.

איך להאיץ ולשפר מהירות של אתרי וורדפרס

למה זה כל כך חשוב לדאוג למהירות האתר שלנו?

1. שיפור חווית המשתמש

אף אחד לא אוהב לחכות. תחשבו על עצמכם מחכים חמש שניות, עשר שניות ואפילו עשרים לטעינה של אתר מהטלפון או המחשב הביתי שלכם. במידה ולא מדובר באתר משמעותי עבורכם, כנראה שתצאו ממנו ותמשיכו לשוטט ברחבי הרשת. במידה ומדובר באתר שאתם כבר מכירים ואוהבים – כנראה שתהיו מתוסכלים, אבל לבסוף תוותרו. במילים אחרות, אתר איטי משמעותו אובדן של לקוחות ומבקרים פוטנציאליים – משהו שאף אחד מאיתנו כנראה לא היה מאחל לעצמו.

2. משמעותי בקידום האתר

תופתעו אולי לשמוע, אבל חלק משמעותי לא פחות בחשיבות של מהירות הגלישה באתר הוורדפרס שלכם, יתבטא בדירוג האתר בגוגל. האלגוריתם של גוגל מושפע מהרלוונטיות של התכנים כמובן, אבל חשוב לא פחות – מחווית המשתמש. אתר איטי יביא לגולשים לא מרוצים שיוצאים מהאתר והדבר יבוא לידי ביטוי כמובן בירידה בדירוג של גוגל ובהתאם לכך – לירידה ברשומת התוצאות. כלומר, גם אם השקעתם בשיווק איכותי של האתר והקפדתם למלא אותו בתוכן עשיר, מה שיכול בסופו של דבר להכריע את גורלו של קידום האתר שלכם יכול להיות דווקא המהירות.

לפני הכל – מה בכלל יגרום לאתר שלי להיות איטי?

לפני שאנחנו מדברים על הבעיה – שווה שתבחנו בכלל מה המהירות הקיימת של האתר שלכם. הכלי הכי נוח כנראה לביצוע מבחן מהירות הוא ה-Google Page Speed Insights. בנוסף לבחינת מהירות הגלישה, הכלי החביב הזה של גוגל יספק לכם גם הצעות פרקטיות שיכולות לקצר את משך העלייה של האתר.

אז מה יכול להביא להאטה בקצב הגלישה באתר שלכם?

1. המדיה שלכם

במידה והאתר האהוב שלכם משלב כמות גדולה של תמונות, סרטונים וקבצי מדיה – חשוב לקחת בחשבון שאלה יבואו על חשבון מהירות הגלישה הקיימת באתר. על מנת לפתור את הבעיה ניתן לצמצם את כמות התמונות והסרטונים ולצד זאת, לדחוס את נפח המדיה באופן שלא ייפגע באיכות התמונות.

2. הסקירפטים בהם ביצעתם שימוש

הסקריפטים באתר שלנו ומקור ההתקנה שלהם יכולים להשפיע משמעותית על מהירות טעינת האתר, גם כשמדובר בקודים נפוצים כמו אלה של גוגל אנליטיקס ומקורות נפוצים נוספים. דרך פשוטה להתגבר על הבעיה היא להתקין את הקודים לאתר שלכם דרך Google Tag Manager ולבצע באמצעות הממשק את ההטמעה לסקריפטים חיצוניים בהם אתם מבצעים שימוש.

3. השרת

לאחסון כשלעצמו יש פרמטרים רבים שיכולים להשפיע על מהירות האתר בינהם איכות החומרה, אחסון שיתופי לעומת ייעודי ומיקום הפיזי של השרתים. שרתים זולים לרוב יספקו לכם שירות גלישה איטי יותר ואם אתם שואלים אותי – מומלץ לא להתפשר על חברת האחסון.

4. מהירות האינטרנט בצד הגולש

בסופו של דבר, לא הכל תלוי בנו. אם האזור בו הגולש נמצא בעל קליטה חלשה והספקית בה נעזר מספקת לו שירות גלישה איטי – אין לנו ממש מה לעשות.

אז איך אפשר לשפר את מהירות האתר?

1. נמחק את הקבצים הלא רלוונטיים

לפני הכל, שווה לכם לעשות קצת סדר. תוספים מגניבים לגמרי יכולים להקל עלינו בבנייה ובשימוש באתר אבל בשביל לדאוג שהאתר יזוז כמו שצריך – חשוב להסתפק בתוספים שבאמת חשובים והכרחיים להתנהלות תקינה של האתר. תמחקו קבצים לא רלוונטיים ותגובות מזבלות ובמידת הצורך תאשרו תגובות בהמתנה. בנוסף, חשוב למצוא את האיזון בין עיצוב אלגנטי במיוחד של האתר לבין מהירות הטעינה שלו – שימוש בטכנולוגיות כמו צ'אטים, באנרים ופלאש לגמרי יכול להקפיץ את האלגנטיות של האתר אבל מנגד, להביא לכך שיידרש הרבה יותר זמן לטעינתו. מדובר בהתלבטות שחשוב לעשות.

2. נדאג לדחיסת הקבצים

כאמור, במידה והאתר שלכם עשיר בתמונות, צעד משמעותי נוסף שחשוב מאוד לבצע הוא כמובן למחוק את המדיה הלא רלוונטית באתר ולדחוס את הקבצים שחשובים לעיצוב הקיים של האתר. קיימים תוספים רבים לוורדפרס לכיווץ תמונות בינהם Shortpixel, Imgagify ו-TinyPNG – בדקו מה עובד הכי טוב בשבילכם.

3. נשנה את תיעדוף טעינת הקבצים שלנו

סדר טעינת הקבצים יכול כמובן להשפיע על מהירות טעינת הדף כולו. נעדיף שהקבצים הכבדים ייטענו אחרונים ויאפשרו גם טרם העלייה שלהם שימוש בשאר חלקי האתר. קיימים כלים רבים שיכולים לאפשר לכם לבצע תיעדוף של סדר טעינה, בינהם EWWW Image Optimizer, Lazyloads, WP-Optimize ועוד.

4. נבחר בשרת אחסון איכותי

כמו שהסברתי, על מנת לדאוג למהירות גלישה תקינה באתר הוורדפרס האהוב שלכם, חשוב שהאתר יישב על שרת אחסון איכותי, במיוחד כשמדובר באתר גדול שמבצע שימוש בקבצים כבדים.

5. נדאג לצמצם את כמות הבקשות לשרת

דרך פשוטה להאיץ את השימוש באתר יהיה באמצעות צמצום הבקשות לשרת דרך התקנת תוספי קאש. תוסף קאש יגרום לדפדפן לטעון קבצים ודפים מסוימים (בהתאם להגדרה אישית של מנהל האתר) בכניסה הראשונית של האתר ובכך לקצר את זמן עליית הדפים באתר בהמשך השימוש. התוסף WP Rocket יכול לסייע לכם בתהליך.

6. נשתמש בתוכנות CDN

תוכנות CDN מאפשרות לנו לבצע שימוש בטכנולוגיית ענן. ספקי התוכנה יאפשרו למנהל האתר להציג באתר האישי שלהם העתק של קבצי האתר דרך שרתים שונים – באופן כזה העומס על השרת יופחת והמידע יועבר באמצעות כתובות של שרתים קרובים נוספים. על מנת לבצע שימוש בשירות תוכלו להיעזר בחברות רבות בינהן  Fastly.

שום דבר לא עוזר – מה עכשיו?

אם אין לכם את הכוחות הנפשיים להתמודד עם הבעיה, אם אתם מעדיפים תמיכה חיצונית ואם ניסיתם כל מה שיכולתם לעשות ושום דבר לא עוזר – יכול להיות ששווה לכם לגשת לאיש מקצוע. מתמחים בניהול אתרים רבים יותר מישמחו לחלוק איתכם את הידע שצברו לאורך השנים ולפתור ביחד איתכם את הבעיה.

אם אתם מחפשים אדם שידבר איתכם בגובה העיניים, יחלוק איתכם את האפשרויות השונות ויתייעץ איתכם על כל האופציות שעומדות על הפרק – יכול להיות שאני האדם המתאים עבורכם. לאורך השנים צברתי ניסיון רב בניהול אתרי וורדפרס והתנסיתי גם כמובן במקרים בהם נדרש שיפור משמעותי בקצב מהירות טעינת האתר.

ואם אין לי את הזמן / הידע לשפר מהירות בעצמי?

אם נמאס לך מציונים כושלים במדד המהירות של גוגל ובא לך לעבור מציונים אדומים לירוקים – אני האיש שלך.
אני מתחייב לשפר לך את האתר למהירות של 90+ כך כשכל האתר שלך יהיה ירוק, אז אתה יכול לפנות אלי ותהיה סמוך ובטוח שאתה בידיים טובות.

כמה עולה לשפר מהירות אתר?

מאוד תלוי במורכבות האתר, ובדרך שיש לנו לעשות כדי לשפר אותו.
המחירים נעים בין 1,000-2,000 ש"ח (בתוספת מע"מ).
אם זה מעניין אותך ובא לך לדבר ולהתייעץ, אתה מוזמן ללחוץ על הכפתור ולדבר איתי בוואצפ.

תתכבדו בפירורי לחם חברים:

קידום אתרים » שאלות איך ? » איך להאיץ ולשפר מהירות של אתר וורדפרס?
רוצים שגם גוגל יתחיל להכיר אתכם אישית? תשאירו כאן פרטים או תתקשרו
ל-050-9595003. מבטיח לא לדחוף לכם קידום ממומן (לפחות לא מיד).
פס גוגל

עוד דברים שאולי יגרמו לכם להישאר כאן עוד קצת

קידום אתרים ביבנה

קידום אתרים ביבנה

מה זה קידום אתרים ביבנה? לא סתם אומרים שהכניסה של האינטרנט לעולם היה מהפכה של ממש – כיום אין אחד שלא משתמש באינטרנט. האינטרנט הפך

קרא עוד »
קידום אתרים בירושלים

קידום אתרים בירושלים

מה זה קידום אתרים בירושלים? בעידן המודרני של היום, אין אחד שלא מבצע שימוש במנועי החיפוש. מנועי החיפוש כיום הפכו עבור רבים מאיתנו למקום בטוח

קרא עוד »
שלח הודעה
1
היי , כאן עדן :)
יש לך שאלה בנושא קידום אתרים?
אני זמין לעזור לך שלח לי הודעה ונדבר :)