חייגו אתם נגמר לי הטוקמן

עודכן לאחרונה בתאריך כי אפילו הוד רוממותי צריך להראות לגוגל שאני לא ישן על המשמר.

בניית אתרים בחינם – האם זה מתאים לך?

מה נעבור בדרך להצלחה המפוארת שלכם? (כן זה תוכן עניינים)

מי בעצם צריך אתר?

קיים כיום מגוון אדיר של אתרים ברחבי הרשת – החל ממנועי חיפוש המוכרים לכולנו ורשתות חברתיות ועד לכמובן אתרים קטנים ונישתיים שמשמשים עסקים, אנשים רגילים ובעלי תחביבים.

האזינו לכתבה

בשביל לעשות לכם קצת סדר, אלו הם כמה מקרים בהם אולי יהיה לכם שווה לפתוח אתר משלכם, בין אם מדובר בבניית אתר בחינם או בתשלום.

בניית אתרים בחינם ללא תשלום

1. כתיבת בלוג אישי

אם אתם נהנים מכתיבה יוצרת, בעלי ידע רחב בתחום מסוים או שהייתם מעוניינים לחלוק את היומיום השגרתי שלכם – אולי שווה לכם לפתוח בלוג אישי באתר מיוחד משלכם.

2. פתיחת חנות איקומרס

חנות איקומרס היא אפשרות פשוטה למדיי שתאפשר לכם למכור מוצרים ברחבי הרשת בקלות, מבלי להשכיר שטח פיזי ממשי. מדובר בדרך פשוטה להרוויח לא מעט כסף, במידה ותנהלו את העניין כמו שצריך.

3. יצירת אתר עסק

אם אתם מחפשים דרך נוספת למנף את העסק שלכם ומעוניינים לשווק אותו כמו שצריך – כנראה ששווה לכם לפתוח אתר עסק משלכם. שם תוכלו להעביר את האג'נדה האישית שלכם, להציג את השירותים שאתם מעניקים ולתת ללקוחות הפוטנציאליים רושם ראשוני אישי ונעים במיוחד.  

4. העברת קורס אינטרנטי

בניית קורס אינטרנטי באתר אישי משלכם יכולה לעזור לא רק לאחרים ברכישת ידע איכותי ורחב בתחום ההתמחות שלכם – אלא גם לעזור לכם להרוויח קצת מהצד. אחרי שתבנו את הקורס כמו שצריך, תוכלו להנות מהתוצר והרווחים תקופה ארוכה קדימה.

במילים אחרות, אתרי אינטרנט הם דרך פשוטה למדיי להגדיל את ההון האישי שלנו – עם השקעה של זמן והרבה התמדה וסבלנות תוכלו בקלות להתקדם ולהצליח.

למה שזה יעלה בכלל כסף?

בסופו של דבר, על איכות צריך לשלם. עיצוב של אתר איכותי, מתקדם שעונה על סטנדרטי העיצוב הקיימים כיום יכול להיעשות לבד – אבל גם יכול להתבצע על ידי מומחה. שירותים של מומחי עיצוב יכולים לעלות לכם סכומים גדולים של כסף ואפילו לגרום לכם להיות תלויים באנשי המקצוע גם לאחר הקמת האתר. השירות כמובן יהיה איכותי וברמה גבוהה (במידה ותבחרו את האדם הנכון), אבל בהרבה מקרים מדובר בעבודה שתוכלו לבצע לגמרי לבד.

אבל האמת היא, שכיום אתם יכולים לבצע את התהליך לגמרי לבד. קיימות כיום פלטפורמות רבות שמנגישות את תהליך בניית האתר שעד לא מזמן דרש ידע מעמיק בתכנות לאדם הממוצע. אבל עדיין – יש הרבה הוצאות שנלוות לשירותים.

בניית האתר תדרוש מכם לא פעם רכישה של שטח אחסון, תשלום שנתי על דומיין וכמובן – תשלום על הפיצ'רים העיצוביים שעומדים לרשותכם. קיימת אפשרות בפלטפרומות רבות כמו וויקס ווורדפרס להקים בכל זאת אתר באופן חינמי לגמרי – אבל יהיו לדבר כמה השפעות.

בניית אתרים בחינם האם זה מתאים לך

1. הגבלה באפשרויות העיצוביות

ההגבלה הקלאסית ביותר תבוא לידי ביטוי כמובן באפשרויות העיצוביות. הפלטפורמות השונות יעניקו לכם אפשרויות עיצוב בסיסיות למדיי שיתנו לכם להקים אתר גנרי ולא יותר מידי מרגש. עם משחק נכון עם האפשרויות תוכלו להפוך את האתר שלכם למיוחד – אבל לא פעם, התוצר הסופי פשוט לא יספק אתכם. ההגבלות יבואו לידי ביטוי במסגרות העיצוביות, בפ'יצרים שתוכלו לגרור לאתר ולעיתים אפילו בפונטים ובצורת הממשק.

2. שילוב פרסומות באתר

דרך נוספת שבה ייתכן שילחצו עליכם פלטפורמות בניית האתרים, תהיה לשלב פרסומות באתר שלכם מבלי רשותכם. על הפרסומות כמובן לא אתם תקבלו את הכסף, אלא הן – כך יוכלו להרוויח מהנוכחות של האתר שלכם ברשת מבלי שנדרשתם לשלם. במידה ומדובר באתר עסק, הדבר כמובן יוריד מהרשמיות שלו ויוכל לפגוע בתדמית – קחו את העניין בחשבון.

3. בחירת שם הדומיין

חלק מפלטפורמות בניית האתרים בינהן וויקס, יבחרו עבור המשתמשים החינמיים שלהם את כתובת האתר. האתר יהיה מקושר לוויקס ישירות בדומיין ובכך יוכלו לייחצן את עצמם דרכו.

במילים אחרות, בנייה של אתר חינמי ללא ידע מקדים בתכנות הוא אפשרי ועדיין – בהרבה מקרים התוצר יהיה בינוני ולא רשמי מספיק לרמה אליה אתם מכוונים.

4. חסימת אמצעי תשלום

במרבית המקרים, פלטפורמות שיאפשרו הקמת אתרים חינמית יחסמו עבורכם את האפשרות לשלב באתר ממשקי תשלום שיאפשרו לכם ללקוחות שלכם להעביר לכם כספים. במקרים כמו חנויות איקומרס, אתרי תרומה ולמעשה גם באתרי עסק – מדובר בבעיה.

אז מי בכל זאת יפתח אתר בחינם?

1. אדם שפותח אתר לכיף

אם תמיד רציתם לפתוח אתר משלכם, אם יש איזשהו תחביב שהייתם רוצים לחלוק עם הגולשים האחרים ברשת ובמילים אחרות אם מדובר בתחביב חסר רווח – יכול להיות ששווה לכם לפחות בהתחלה לפתוח אתר חינמי. כך תוכלו להנות מאתר אישי משלכם מבלי לבזבז כסף.

2. אדם שבוחן אפשרות של אתר עסק

אם אתם בוחנים פתיחה של אתר אישי לעסק המיוחד שלכם – יכול להיות ששווה לכם להתחיל קודם בבנייה של אתר חינמי. כך תוכלו לבחון את האפשרויות השונות, להתרשם אפילו מפלטפורמות בניית האתרים השונות ולחשוב האם מדובר בצעד הנכון עבור העסק שלכם. אם אתם שואלים אותי – פתיחה של אתר עסק היא הכרחית לשיווק נכון ויעיל של כל חברה.

3. אדם שמחפש דרכים לחסוך כסף

אם אתם לחוצים על כסף, נמצאים בתקופה לא טובה בעסקים או סתם קמצנים (סתם סתם…), יכול להיות מדובר באחלה אופציה עבורכם. בממשקים חינמיים ניתן ליצור אתר שיכול לענות אולי על השאיפות שלכם.

האם זה מציאותי לבנות אתר לגמרי בחינם?

כמו שאמרנו הקמת אתר לא יכולה להיות בחינם לגמרי אלא אם כן יש ברשותכם משאבים מתאימים. תמיד תמצאו את עצמכם משלמים על תוספת כזאת או אחרת שאמורה לשדרג את האתר. בשלב הראשון יהיה ניתן לבנות אתר בחינם, אך עם הזמן תהיו חייבים לעשות שינויים מהותיים. הקמת אתר ללא תשלום אפשרית כל עוד תסתפקו במה שהפלטפורמה מציעה כבסיס. כל תוספת שתרצו במרבית המקרים תדרוש מכם להכניס את היד אל תוך הכיס. עם זאת ברגע שאתם עובדים בצורה זהירה, תוכלו לצמצם את העלויות עד המינימום. במקום לשלם כמה עשרות אלפי שקלים על הקמת אתר חדש, תשלמו רק כמה מאות או אלפי שקלים. מדובר על שינוי מהותי, כזה שיאפשר לכם לחלום בגדול וגם להגשים את החלומות הללו.

מי צריך להקים אתר אינטרנט ללא תשלום?

הקמת אתר בחינם מיועדת לכל אותם בעלי עסקים שאין לכם תקציב גבוה. הרי כולנו יודעים כי ההוצאה בגין הקמת אתר יכולה להיות גבוהה כאשר נכנסים לתהליך. לכן גם אלה שאין להם כסף פנוי בשלב הנוכחי, יכולים להקים אתר שיענה על הציפיות שלהם. הקמת אתר היא עניין מהותי, כזה שיכול להקפיץ את העסק בעוד כמה רמות. לאחר הקמת האתר יהיה אפשר להתפנות למחשבה איך לשדרג או לשפץ אותו. אך הכי חשוב מבחינתכם זה שללקוחות יהיה מענה דיגיטלי, רצוי שזה יקרה בהקדם האפשרי. כל יום שעובר רק גורם למתחרים שלכם לגבור עליכם בתחרות על הלקוחות. מדובר על תחרות ענפה, כזאת שאי אפשר להתעלם ממנה בעולם שבו אנו חיים. גם אתר ללא תשלום יהיה אתר שיאפשר לכם להחזיר פייט בהקשר הזה.

מתי ישנה חובה לשלם על אתר אינטרנט?

הרצון של כל בעל עסק בתחילת הדרך יהיה להקים אתר מבלי להכניס את היד אל תוך הכיס. אך בשלב מסוים הרצון הזה יהפוך להיות רצון לא מציאותי מכורח הנסיבות. אם ברשותכם עסק רווחי, אין סיבה שתתפשרו על הקמת אתר בחינם. תהיה לכם אפשרות לבחור מערכת שמאפשרת בנייה בחינם, אך מיד לאחר מכן תצטרכו לשדרג אותה. כל מי שמגיע עם רשימה של דרישות כבר מתחילת הדרך ירצה להוציא את המקסימום. הכירו את המטרות שלכם, מיד לאחר מכן יהיה אפשר להבין האם הן ישימות במצב הקיים. אם לא תהיה ברירה תמצאו את עצמכם במצב שבו אתם מכניסים את היד אל תוך הכיס. אך יכול להיות כי במקרה הספציפי הזה ההשקעה תהיה השקעה שגם תחזיר את עצמה.

איזה אופציות חינמיות קיימות?

חלק משמעותי מפלטפורמות בניית האתרים ברשת מציעות את שירותיהם גם במתכונת חינמית לחלוטין. בשביל לעשות לכם קצת סדר, אלו הן כמה פלטפורמות בהן תוכלו לבנות אתר בחינם.

1. Wix

הפלטפורמה הישראלית לבניית אתרים וויקס, מציעה למשתמשים שלה את שירותיה במתכונת מצומצמת חינמית שתוכל לאפשר לעצב בממשק הנוח שלה אתר משלכם. חסרונות? וויקס תשלב לכם באתר פרסומות, תבחר עבורכם את דומיין האתר, תמנע מכם להתחבר לשירותי גוגל ולא תאפשר לכם לקבל תשלום מהלקוחות. במילים אחרות – וויקס תתאים אולי לאלו מכם שירצו לפתוח בלוג, אבל לא ממש לאחרים. לקריאה נוספת על פתיחת אתר בוויקס, מוזמנים לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא בקישור הבא.

2. Weebly

וויבלי תציע לכם לבנות את האתר האישי שלכם לגמרי לבד בשילוב של פרסומות. על מנת להסיר אותן, תצטרכו לשלם 12 דולרים לחודש בתשלום שנתי. בוויבלי תוכלו להנות מאפשרויות SEO מתוחכמות יותר שיוכלו לעזור לכם לקחת את האתר שלכם לשלב הבא.

3. WordPress.com

אל תתבלבלו, לא מדובר במערכת וורדפרס עליה דיברתי בעבר, אלא בגרסה מעט אחרת. ב-Word.press.com תוכלו להנות מתוכנית מעט דומה לזו של וויקס. בשביל לחסוך לעצמכם פרסומות – תצטרכו לבחור בתוכניות שעולות חמישה דולרים לחודש או יותר. תוכלו לבחור גם ללכת על וורדפרס הקלאסית בגרסה קצת מורכבת אבל זולה – לרכוש אחסון ודומיין שמקושר לוורדפרס ולהקים את האתר לא דרך התוכנה ישירות. על האופציה הזאת, לא ארחיב כאן (עוד על בניית אתרים בוורדפרס).

מלבד הפלטפורמות שציינתי, תוכלו למצוא את Jimdo, Google Sites, 2all ורבות נוספות.

4.    Weebly

עוד פלטפורמה שתופסת תאוצה בשנים האחרונות היא Weebly שנותנת פייט לכל הפלטפורמות המוכרות. עם הזמן נדמה כי המון בעלי אתרים ימצאו את עצמם עוברים לפלטפורמה הזאת. מבחינת נראות אפשר להגיד בפה מלא כי Weebly מציעה את הממשק הכי אלגנטי שיש. הכל בה קורה בקלות, לא תצטרכו להגיע עם ניסיון קודם כדי להשיג את מבוקשכם. בפלטפורמה הזאת תמצאו את כל מה שאתם צריכים כדי להקים אתר יוצא מן הכלל. גם בקידום אורגני ניתן להגיד כי Weebly עושה צעד משמעותי אל עבר המציאות שבה קידום אורגני הוא הבסיס. כאן העלות תהיה גבוהה יותר לעומת הפלטפורמות האחרות שהכרתם עד כה. המחיר למערכת מתחיל מ-12 דולר בחודש עד 25 דולר בהתחייבות לשנה שלמה.

5.    SITE123

מעוניינים להקים אתר בעברית בצורה קלה ופשוטה? הממשקים באנגלית יכולים להיראות מפחידים ומאיימים. עדיין כל ממשק שמכבד את עצמו מציע אופציה להתקין עליו עברית. אך עדיין SITE123 זוהי פלטפורמה ישראלית שכולה הוקמה בישראל מא' ועד ת'. המערכת עצמה פשוטה יחסית, היא לא ברמה של המערכות האחרות. עם זאת היא לא מסרבלת את אלה שמשתמשים בה, יכול להיות שזה מה שאתם צריכים. התמיכה ב-SEO קיימת, עם זאת גם כאן עדיין לא עשו את קפיצת המדרגה הרצויה. מבחינת המחירים כמו המחירים בארץ יהיה עליכם לשלם מעבר למה שתשלמו בפלטפורמות אחרות. אנו מדברים על תשלום של 42 שקל לחודש ואולי אפילו גם מעבר לכך. המון אתרים שהוקמו על בסיס הפלטפורמה הזאת מספרים כי היא נותנת להם מענה מספק.

6.    Google Sites

גוגל הייתה ועודנה החברה החזקה ביותר בעולם הדיגיטלי שאותו אנו מכירים. מהסיבה הזאת Google Sites זוהי פלטפורמה אהודה על בעלי עסקים רבים לבניית אתר. אומנם היא לא זוכה לפופולאריות של הפלטפורמות האחרות, אך יש כאלה שבוחרים להקים דווקא בה. אז מה הופך את הפלטפורמה הזאת להיות אידיאלית? קודם כל היא פלטפורמה מבית גוגל, מה יכול להיות רע בה. היתרון הוא שאינכם צריכים לשלם עליה, וגם כמות הפרסומות בה מזערית. מי שלא מוכן להוציא שקל על האתר יכול לראות בפלטפורמה הזאת כפלטפורמה העדיפה. בו בזמן מבחינת קידום (עם כמה שזה ישמע לכם מוזר) Google Sites לא מספקת את הסחורה. היא לא עומדת באותו המקום יחד עם פלטפורמות אחרות שעושות את החיים לקלים בהרבה. הבחירה הזאת נכונה לאלה שלא חולמים בגדול כאשר הם בונים אתר אינטרנט.

7.    2all

לא חייב לבנות אתר בפלטפורמה מתקדמת כדי להנות מכל יתרונותיו השונים. הפלטפורמה 2all מוכרת כבר שנים רבות, אך היא איבדה מהפופולאריות שלה. אם בעבר המון אתרים היו בנויים עליה, היום ניתן להגיד כי כמות האתרים שבנויים עליה מועטה. אך עדיין יש כאלה שסומכים עליה כאשר הם נדרשים לבנות את הארת החדש ביתר שאת. אז האם הפלטפורמה הזאת מספקת את הסחורה? הפלטפורמה הזאת מיושנת, היא כבר לא מביאה איתה חידושים כמו הפלטפורמות האחרות. אך יש כאלה שהמחיר של שאר הפלטפורמות מרתיע אותם, כאן תוכלו לבנות אתר בחינם. הגדרות קידום אורגני לא קיימות, לכן יהיה עליכם לעבוד קשה כדי להביא את האתר למרכז הבמה. אם אין לכם דרישות מיוחדות יכול להיות כי הפלטפורמה הזאת תעמוד בציפיות שלכם. אך תיקחו בחשבון כי היא מגבילה מאוד בהשוואה לכל שאר האופציות.

8.    Jimdo

נרצה לסיים עם מערכת שהמון ישראלים לא מכירים, אך הגיע הזמן להכיר גם אותה. Jimdo היא מערכת להקמת אתרים בחינם, מה שכן האתרים עצמם נראים יחסית פשוטים. היא לא מביאה איתה בשורה מיוחדת, כן כדאי לקחת את האפשרות הזאת בחשבון. כאן יהיה עליכם לרכוש את החבילה המתקדמת כדי להנות מכל מה שמערכת נותנת. אנו מדברים על חבילה שעלותה נעה סביב 20 דולר, לא מדובר על מחיר בשמיים להקמת אתר. חשוב שתבינו כי המערכת הזאת נותנת לכם את הפריבילגיה להקים אתר בתוך כחצי שעה לכל היותר. כך שאם הזמן מהווה פקטור משמעותי מוטב כי תבחרו בפלטפורמה הזאת. עדיין היא לא נמצאת ברמה של כל שאר הפלטפורמות האחרות עליהן סיפרנו. אל תשללו את האפשרות הזאת על הסף כי יש לה מה להציע ביחד עם כל השאר.

אז האם באמת כדאי לבנות אתר חינמי?

בשורה התחתונה, לדעתי האישית לא. אתר חינמי ייתן לכם מענה חלקי לצורך האישי שלכם ובמרבית המקרים לא יגשים את השאיפה שלשמה הוא הוקם. ריבוי הפרסומות, היעדר יכולות ה-SEO המשמעותיות, חסימת אפשרות התשלום והגבלת היכולות העיצוביות ימנעו מכם ליצור את האתר המושלם עבורכם.

אמנם עד לא מזמן, בבנייה של אתר הייתם מחויבים לערב איש מקצוע ולהשקיע סכומים נאים אבל כיום מדובר בהשקעה של כמה דולרים עד עשרות דולרים לחודש – סכום סמלי שיכול לעזור לכם בטווח הרחוק להרוויח לא מעט.

במילים אחרות, אני לגמרי מאמין שיש מקומות שבהם אפשר וכדאי לחסוך, אבל בניית אתר היא כנראה לא אחד מאותם המקרים. אני ממליץ לכם להתלבט בין האפשרויות השונות ולמצוא את הדרך שעובדת עבורכם הכי טוב – יכול להיות שתרצו להיעזר באיש מקצוע, סיכוי לא רע שתוכלו להסתדר לגמרי בעצמכם. כך או כך, כל בחירה שתעשו תהיה הבחירה הנכונה עבורכם. שיהיה לכם המון בהצלחה!

תתכבדו בפירורי לחם חברים:

קידום אתרים » שיווק דיגיטלי » בניית אתרים בחינם – האם זה מתאים לך?
רוצים שגם גוגל יתחיל להכיר אתכם אישית? תשאירו כאן פרטים או תתקשרו
ל-050-9595003. מבטיח לא לדחוף לכם קידום ממומן (לפחות לא מיד).

עוד דברים שאולי יגרמו לכם להישאר כאן עוד קצת

קידום אתרים בטבריה

קידום אתרים בטבריה

קצת על טבריה האהובה טבריה היא ללא ספק מלכת הצפון ואחת הערים הכי מגניבות בארץ. בטבריה ניתן להנות מהקרבה לכינרת, מנופים עוצרי נשימה, מחברה איכותית

קרא עוד »
שלח הודעה
1
היי , כאן עדן :)
יש לך שאלה בנושא קידום אתרים?
אני זמין לעזור לך שלח לי הודעה ונדבר :)