חייגו אתם נגמר לי הטוקמן

עודכן לאחרונה בתאריך כי אפילו הוד רוממותי צריך להראות לגוגל שאני לא ישן על המשמר.

דף שגיאה 404 – מה זה והאם פוגע בקידום האתר?

מה נעבור בדרך להצלחה המפוארת שלכם? (כן זה תוכן עניינים)

שוב הדף קרס?!

כנראה שלכולכם יצא לראות דף שגיאה 404. אלו הן כל אותן הפניות שבורות שלא מובילות לשום מקום – יכול להיות מדובר בקישור מוטעה שקיבלתם להקליד, העתקה לא נכונה של לינק ובחלק מהמקרים אפילו דפים שפעם הופיעו ברחבי הרשת ופשוט הוסרו או הועברו לכתובת URL אחרת.

האזינו לכתבה

מה שלא יהיה, דף שגיאה 404 בצורתו הטבעית לא ממש ידידותי למשתמש. הוא לא מסביר לגולש הטיפוסי כמו שצריך על הבעיה, לא מפנה אותו לאתר הבסיס ממנו הופנה הקישור ובשורה התחתונה – מונע מגולשים שרצו לראות את האתר שלכם לבצע את פעולת ההמרה שלשמה האתר נועד.

דף שגיאה 404 – מה זה החרא הזה

אבל האמת היא, שמדובר בבעיה שפשוט מאוד לפתור. כיום בוורדפרס, בוויקס ובמרבית פלטפורמות בניית האתרים הקיימות תוכלו לבנות את דפי השגיאה שלכם לגמרי בעצמכם. דף שגיאה 404 טוב נועד בסופו של דבר לעשות שני דברים עיקריים:

1. להציג לגולשים את הבעיה

בשורה התחתונה, האינטרס שלנו הוא להשאיר את הגולשים באתר. דף שגיאה 404 מועיל לא רק יציג לגולש שהדף שאליו הוא נכנס לא קיים, אלא גם יפנה אותו לדף אחר או לכל הפחות יציע לו להיכנס לדף הבית. קחו למשל את דף השגיאה שיוצג עבורכם באתר הבלוג שלי. עבור כל אדם שייכנס ללינק שבור שיושב תחת האתר שלי, תיפתח ההודעה הבאה:

במצב כזה, גם הגולש מודע לבעיה וגם ניתנת לו אפשרות פשוטה למדיי לפתור אותה, לבצע חיפוש של המונח אותו הוא מחפש.

2. להציג לבעל האתר את הבעיה

באמצעות גוגל סרץ' קונסול, כל בעל אתר יוכל לנטר בקלות אחרי דפי השגיאות שלו. שם יוכל למצוא את ההפניות השבורות ואת הקישורים שחשב שאמורים לעבוד ולמעשה מובילים לדף ריק. כך יוכל לטפל בבעיה בהתאם כמה שיותר מהר. ללא ההתראה והיכולת לנטר על הבעיה – בעל האתר לא יוכל לשפר אותו מהבחינה הזאת.

אז למה לא להימנע מלכתחילה מדף 404 שגיאה?

קיימות כיום מערכות והגדרות שיכולות לאפשר לכל מי שרוצה לבצע הפנייה אוטומטית מדף לא קיים לדף הבית או עמוד רלוונטי אחר באתר מבלי להחזיר שגיאה 404. רבים יחשבו שמדובר בפתרון פשוט למדיי אבל האמת היא שהפיצ'ר הזה עושה יותר תועלת מנזק. כשנעשית הפנייה אוטומטית מדף שגיאה 404 לדף אחר באתר שלנו, לא תהיה לנו אפשרות לבצע בקרה על השגיאות, לתקן לינקים שבורים ובתכלס, לבדוק את כל הבעיות שצצות.

תחשבו למשל על אתר סופר נחשק שהחליט לצרף לינק למאמר באתר שלכם, אבל במקרה יצא שהוא פרסם לינק שבור כי הוא העתיק את הכתובת לא נכון. במידה ותבצעו הפנייה אוטומטית לדף הבית, הגולשים המבולבלים יתהו איפה המאמר ואתם מצידכם – לא תדעו בכלל שהבעיה קיימת. כשיש הפנייה אוטומטית, לא מתקבלת בשרת התראה על שגיאה 404. קחו את העניין הזה בחשבון.

דף שגיאה 404 מה זה החרא הזה

מה יהיה דף השגיאה 404 המושלם?

דף השגיאה הטוב ביותר צריך בסופו של דבר להיות אינפורמטיבי ושימושי. בשביל לעשות לכם קצת סדר, אלו הם כמה פיצ'רים ששווה שלדף השגיאה שלכם יהיה:

1. יציג הודעת שגיאה

לפני הכל, דף השגיאה צריך להציג כשמו כן הוא, שיש שגיאה. תוכלו להתייחס לנושא בפשטות או בהומור – הכל כתלות ביצירתיות וברעיונות המיוחדים שעולים לכם לראש. את טקסט השגיאה תמקמו במרכז העמוד, באופן שיהיה בולט לגולש – חשוב שהוא יבין שנתקל בבעיה טכנית.
דוגמא נפלאה לזו תוכלו לראות באתר של לגו העולמית.

2. יקשר לדף הבית או דף מרכזי

כיוון שאנחנו מעוניינים בסופו של דבר שהגולשים יכנסו לאתר שלנו, חשוב שתהיה להם אפשרות לעבור מדף השגיאה לאתר שלנו. תוכלו לשים קישור לדף הבית, למאמר שאתם גאים בו במיוחד, או לכל דף שימושי שיכול לסקרן את הגולשים.(ממש כמו בתמונה הקודמת, שבה יש קישור אל עמוד החנות).

3. יכיל תיבת חיפוש

אם הגולש הגיע לאתר שלכם במטרה למצוא מאמר מסוים, שורת חיפוש בהחלט יכולה לעזור. במידה והגולש הופנה לאתר דרך800 לינק שבור, שורת חיפוש תיתן לו הזדמנות נוספת למצוא את המידע אשר חיפש. בקיצור – תשלבו תיבת חיפוש בדף השגיאה שלכם. (ממש כמו בדף השגיאה 404 שלי).

4. יעוצב בהתאם לאתר

תשתדלו שדף השגיאה יהיה דומה כמה שאפשר לדפי האתר הרגילים שלכם. דף שנראה שונה לגמרי משאר דפי האתר יכול להרתיע את הגולשים.

5. יופנה אוטומטית

לאחר שעיצבתם את דף השגיאה שלכם, חשוב שתוודאו שנעשית הפנייה אוטומטית לדף השגיאה בכל פעם שהגולש ייכנס קישור שבור שמעיד על שגיאה 404.

עוד שגיאות שונות ומשונות

נוסף על דף שגיאה 404, יכולות להיות בעיות קוד שונות ורבות. אמנם לא אכנס וארחיב על כל אחת מהן בנפרד, אבל אלו הן כמה ששווה לכם להכיר:

  • 200 – דף מתפקד
  • 500 – שגיאה בשרת
  • 301 – הפנייה קבועה
  • 302 – הפנייה זמנית
  • ועוד, ועוד ועוד…

במידה ויש לכם בעיה בדף מסוים באתר ואתם מעוניינים לבדוק מה המקור שלה, תוכלו להיכנס לאתר הבא, להזין את ה-URL הרלוונטי ולבחון את התוצאה שתתקבל. למשל, אם אצרף לאתר את כתובת URL של דף הבית של הבלוג שלי, נקבל סטטוס 200 – דף מתפקד.

דף שגיאה 404-2

אז איך יוצרים דף שגיאה 404?

יצירה של דף שגיאה משתנה בין פלטפורמות בניית האתרים בשונות ולכן לא ארחיב על כך במאמר שלי פה. אלו הם כמה מדריכים שימושיים שאולי יוכלו לעזור לכם:

יאללה, רק נשאר להתחיל!
בנייה של דף שגיאה היא כנראה הצעד הנכון הבא בשדרוג האתר שלכם. תשתדלו להיות יצירתיים, לחשוב על עיצוב מקורי ואם יש לכם רעיון אז אפילו תשלבו איזו בדיחה. מאחל לכם המון בהצלחה וכאן בשבילכם, עדן.

תתכבדו בפירורי לחם חברים:

קידום אתרים » מאמרים על SEO » דף שגיאה 404 – מה זה והאם פוגע בקידום האתר?
רוצים שגם גוגל יתחיל להכיר אתכם אישית? תשאירו כאן פרטים או תתקשרו
ל-050-9595003. מבטיח לא לדחוף לכם קידום ממומן (לפחות לא מיד).

עוד דברים שאולי יגרמו לכם להישאר כאן עוד קצת

קידום אתרים בחולון

קידום אתרים בחולון

מה זה בכלל קידום אתרים בחולון? בעידן המודרני – כולם משתמשים במנועי החיפוש. גוגל היא כיום ללא ספק מנוע החיפוש החזק ביותר. באמצעות מנוע החיפוש

קרא עוד »
שלח הודעה
1
היי , כאן עדן :)
יש לך שאלה בנושא קידום אתרים?
אני זמין לעזור לך שלח לי הודעה ונדבר :)