מתי נפתח בלוג באינטרנט?
בלוג אינטרנטי יכול לעסוק במגוון אדיר של נושאים. הוא יכול לעסוק בספרים שקראנו ואנחנו אוהבים, בטיפים אישיים שלנו לשמירה על אורח חיים בריא וכן אתם צודקים – הוא יכול להתאים גם בשביל לשווק את בית העסק האישי שלנו.
את הבלוג נוכל לשים באתר העסק, בדף מובנה בקהילת בלוגרים או באתר חדש נפרד. מה האפשרויות? מה היתרונות והחסרונות של כל דבר? מקווה לעשות לכם קצת סדר.
פתיחת בלוג במערכת חינמית
אין אחד שלא מכיר את ממשקי הבלוגים החינמיים – הבלוגים של תפוז, גוגל (Blogger), סלונה ורבים נוספים. מדובר בממשקים חינמיים ונגישים שיאפשרו לכם בקלות מירבית לפתוח בלוג משלכם, לצד בלוגים רבים אחרים.
יתרונות? מדובר באופציה פשוטה, שלא דורשת מכם כסף. הממשק נוח ונגיש מאוד לתפעול.
חסרונות? הבלוג שלכם יעמוד לצד בלוגים רבים אחרים שעוסקים לא פעם בנושאים מאוד דומים. כלומר, במידה ואתם בית עסק שמנסה למצוא מקום נוסף לשווק את עצמו, או אדם שמעוניין לפתוח בלוג שיתפוס תהודה – מדובר כנראה באפשרות הלא נכונה עבורכם.
פתיחת בלוג בתשלום
בלוג בתשלום יעמוד בפני עצמו באתר נפרד ויכול בקלות להוות מקפצה לבית העסק שלכם. את הבלוג תוכלו לשים בתוך אתר העסק שלכם, או ליצור בממשק נפרד.
יתרונות? מציב את התכנים שלכם בפני עצמם, בנפרד מתכנים של מתחרים.
חסרונות? התשובה צפויה למדיי, בלוג בתשלום דורש מכם כמובן להשקיע קצת כסף.
במדריך הבא נפרט עבורכם איך תוכלו לפתוח בלוג משלכם באמצעות וורדפרס, מערכת פשוטה לבניית אתרים.
נדגיש כי כל אחד יכול לקחת את הרצון להקים בלוג משלו לכל פלטפורמה אפשרית. זה שאתם מעדיפים אפשרות אחת זה לא אומר כי גם האחרים צריכים להעדיף אותה. לא פעם האינטרס מאחורי הקמת הבלוג הוא עמוק יותר מאשר מה שנראה לגולשים באופן כללי. אנו נספר לכם על כל הדברים האפשריות להקמת בלוג נכון להיום. כל אחד יוכל לבחור את הדרך שעבורו היא תהיה הדרך הכי טובה והכי נוחה.
- הדרך הכי נפוצה להקים היום בלוג היא בתוך אתר קיים של עסק שמספק שירות מסוים. הקמת הבלוג בתוך האתר העסקי שלכם תאפשר לכם לעדכן אותו באופן קבוע. מעבר לכך תוכלו להשתמש באותה פלטפורמה כדי לקדם את האתר במנועי החיפוש. עם כל זה לא משכנע אתכם, הבלוג באתר העסקי שלכם זה המקום שבו הלקוחות יוכלו לקבל ערך מוסף. הרי לא תמיד התוכן שאתם מעלים בהקשר של כל מוצר או שירות יהיה מספק עבורם.
- אפשרות נוספת היא להקים בלוג ברשתות החברתיות. לא מדובר על בלוג במובן הרגיל של המילה, אלא על מקום שבו תוכלו לשתף כל מיני תובנות שונות. אומנם ברשת החברתית הבלוג יהיה יותר מוגבל, לא כולם יוכלו להגיע אליו בקלות. אך ההקמה עצמה היא מאוד פשוטה, מספיק לפתוח קבוצה או דף ספציפי. לא תגיעו למצב שבו תצטרכו להשקיע המון כסף כדי להקים את הבלוג שלכם.
- האופציה השלישית היא הקמת בלוג פלטפורמה מאחרת. קיימים לא מעט אתרים שמאפשרים לגולשים לפתוח בלוג בתוך הפלטפורמה שהם מציעים לכם. הפלטפורמה לרוב תהיה ייעודית לפתיחת בלוגים, כך שהיא לא תסבך אתכם יתר על המידה. עם זאת היא עשויה להגביל אתכם לגבולות מסוימים כאלה שלא בהכרח יספקו אתכם. לכן רצוי שתחפשו פלטפורמה שמתאימה לכם כמו כפפה ליד. כזאת שתוכלו באמצעותה לפתוח את הבלוג שיאפשר לכם להשיג את מטרותיכם.
לפני הכל – מה בעצם מבדיל בלוג מאתר?
בלוג יציג את כל הפרסומים שלכם באיזה סדר שתרצו (הגיוני שתבחרו ברצף כרונולוגי). בבלוג הגולשים יוכלו להגיב לכם על הפרסומים וגם ליצור שיח. לעומת זאת, באתר אינטרנט יש אוסף של עמודי אינטרנט עם קשר בינהם שעוסקים באיזשהו נושא, כמובן ללא יכולת להגיב. בלוג יכול להיות בתוך אתר ודוגמא קלאסית לאפשרות כזאת היא אתר של בית עסק, עם דף בלוג שנוגע לדברים שהוא מוכר.
מה נשים בבלוג שלנו?
תכני הבלוג כמובן יושפעו מהמטרה שאליה אתם רוצים להגיע. בלוג שנוגע לתחביב מסוים יכול לעדכן על ההתקדמות שהייתה לכם באותו התחביב, בלוג אישי יכול לעדכן על ההתפתחויות בחיים האישיים שלכם, ובלוג עסקי יכול להציע המלצות מגוונות שנוגעות לתחום העיסוק של בית העסק שלך.
כמה עולה להקים בלוג ברמה גבוהה?
הסוגייה של המחיר היא בוודאי סוגייה שמעסיקה את מי שמקים בלוג לראשונה. לא מן הנמנע כי תגיעו עם תקציב מוגבל כזה שלא יאפשר לכם להתפזר יותר מידיי. החדשות הטובות הן שאפשר היום להקים בלוג גם מבלי להשקיע כסף. אך כמובן שהשקעה כספית תאפשר לכם להקים בלוג ברמה גבוהה הרבה יותר. כל אחד צריך להבין מה הוא מצפה לקבל מהבלוג, ומה חשוב לו מבחנת הוויזואליות שלו.
העלות של הקמת בלוג מתחילה מכמה מאות שקלים במקרה שבו מדובר על בלוג בסיסי. אם תרצו להקים בלוג עם פיצ'רים רבים תצטרכו אפילו לשלם כמה אלפי שקלים. עם זאת נדגיש כי הבלוג בחלק גדול מהמקרים יחזור את ההשקעה שהשקעתם בו. בשלב מסוים תמצאו את עצמכם מגיעים ממצב של הוצאות למצב של רווח נקי. בשלב הזה כל הכנסה שתקבלו מהבלוג תהיה הכנסה שתוכלו להשקיע אותו בבלוג בחזרה. יש כאלה שמקימים בלוג כדי לייצר לעצמם עוד הכנסה פאסיבית, בנוסף לכל ההכנסות הקיימות.
על שיווק אורגני שמעתם?
באמצעות שימוש במילות החיפוש שישמשו את הלקוחות הפוטנציאלים שלכם במציאת העסק במאמרי הבלוג שלכם, תוכלו להקפיץ את האתר שלכם גבוה במנועי החיפוש – במקום שתופיעו בעמוד השביעי או השמיני בגוגל, שימוש נכון בבלוג שלכם יכול לעזור לכם להופיע כבר בתוצאות הראשונות.
אז איך ניצור בלוג באינטרנט?
בהסבר לא אתמקד בבלוג שנבנה באתר האינטרנט שלכם אלא דווקא ביצירת בלוג חדש ב-Wordpress, פלטפורמה פשוטה ונגיש שמתאימה לכל מי שיצר או לא יצר בעבר תכנים משלו ברשת האינטרנטית.
האם כל אחד יכול להקים בלוג באינטרנט?
אם בעבר היו כמה תכונות שמתאימות לאנשים שמקימים בלוג, כיום המצב שונה בתכלית. כל מי שמרגיש שהוא רוצה לחלוק מהידע שהוא צבר לאורך השנים יכול להקים בלוג. יש כאלה שלא דמיינו את עצמם כמנהלים של בלוג, והיום יש ברשותכם רשת בלוגים מצליחה במיוחד. כך שזה מה שגורם לכל אחד שמרגיש שיש לו מה לספר – להקים בלוג, ולעשות זאת בצורה מוצלחת. אך כמו שאתם בוודאי מבינים צריך להגיע מוכנים לקראת המשימה.
הרי לא תרצו לעבוד כל כך קשה, אך בסוף לגלות כי הבלוג לא עונה לצרכים שלכם. הקמת הבלוג צריכה להיעשות על פי הסטנדרטים השונים שחשובים לכם. כמו שאתם לא מתפשרים על דברים שונים בחייכם, כך אל תתפשרו בהקמת הבלוג. תנסו להוציא ממנו את מירב התועלת, דבר שעשוי אפילו לעלות על הציפיות שלכם. בלוג אחד יכול לשרת אתכם בצורה נאמנה בכל מיני מישורים.
מה אפשר להרוויח מכך שמקימים בלוג אונליין?
הקמה של בלוג יכולה להיות יעילה במספר רבדים שונים כאשר כל אחד מוצא את הרובד שמתאים לו. לפני שאתם פותחים בלוג תרצו בוודאי לדעת מה היא המטרה שבגללה אתם עושים זאת. הרי הקמת בלוג תחייב אתכם להשקיע מאמץ רב ומשאבים מסוימים כדי שהוא יענה על הציפיות שלכם. מי שעושה זאת מבלי שתהיה לו סיבה מסוימת ימצא את עצמו נשחק עם הזמן.
קצת על הדומיין שלכם
דומיין הוא הכתובת של האתר שלכם. הדומיין של האתר שלכם חייב להיות ייחודי. בבחירת הדומיין תוכלו גם לבחור את הסיומת (com, net, co.il). אני לא מוצא סיבה ללכת על סיומות מורכבות – במידה והתוכן שלכם פונה לישראלים כנראה שהגיוני שתבחרו ב-“co.il” ובמידה ואתם מתכננים לפרסם תוכן באנגלית, כנראה שהבחירה האידיאלית היא סיומת “com”. לבדיקת המקוריות של הדומיין שלכם, לחצו כאן.
רכישת הדומיין ונפח אחסון
שימוש בדומיין הוא כמובן לא חינמי – תצטרכו לשלם על בעלות על הדומיין שלכם מחיר סימלי אחת לשנה או כמה שנים. כיום ישנם אתרים רבים שיאפשרו לכם לרכוש נפח אחסון ודומיין בחבילה אחת משותפת, כאשר האפשרות הנפוצה, הזולה וכנראה הטובה ביותר בשוק היא דרך האתר Bluehost.
אז יאללה, בואו נתחיל!
היכנסו לאתר ולחצו על סרגל הכלים:
לחצו על אופציית וורדפרס ושם בחבילה הראשונה שמוצעת (אין צורך באפשרות ה-Pro):
לאחר מכן יפתח בפניכם עמוד עם אפשרויות החבילות השונות. תגללו את הדף מעט למטה ותראו את התפריט הבא. בחרו באפשרות הבסיסית (כשזה נוגע לבלוג, אין לכם צורך במשהו מורכב יותר):
לאחר מכן, הכניסו את שם הדומיין שבחרתם (יכול להיות מדובר גם בשם דומיין שכבר נמצא בבעלותכם שקניתם בפלטפורמה אחרת).
באותו הדף גם תוכלו לבחור בחבילה של שלוש שנים, שנתיים או שנה – כמובן שככל שמדובר בפרק זמן ארוך יותר העניין משתלם, אבל זאת כבר החלטה שלכם:
לאחר מכן, יוצעו לכם כל מיני אפשרויות לפיתוח החבילה. אין לכם צורך לרכוש אותן, החבילה הבסיסית מספיקה. עגלת הקניות שלכם אמורה להיראות בערך ככה:
לאחר מכן, לחצו על “Continue” ומלאו את פרטי העסק שלכם ופרטי התשלום. אחרי שסיימתם עם זה – מזל טוב! הצטרפתם ל-Bluehost. לאחר שתיצרו סיסמא לחשבון שלכם תועברו לבחירת הרקע (Theme) של האתר שלכם. תבחרו באחת מהאפשרויות, נעמיק בזה עוד מעט קצת יותר. לאחר הבחירה, תחכו כמה רגעים וייפתח ממשק הניהול של האתר שלכם. האתר שלכם כבר קיים ברשת – אם תחפשו את הדומיין שלכם בגוגל, תראו הודעה מרגשת שנראית כך:
הוספת רקע מיוחד לבלוג שלכם
בזמן טעינת האתר, תוכלו לבחור תבנית מתקדמת יותר לאתר שלכם מהאפשרויות של החינמיות של וורדפרס או מהאפשרויות שתוכלו למצוא בתשלום אם בא לכם להשקיע קצת יותר. בכל אופן, שווה שתשימו לב בזמן הבחירה שהאפשרות שלכם נתמכת בגלישה בסלולר וב-RTL (במידה ואתם מתכננים לכתוב בבלוג תוכן בעברית). אפשרות נוספת אגב, היא להיעזר במעצב אתרים מקצועי שיעצב לכם את האתר בדיוק כמו שאתם רוצים.
בשביל להוסיף את הרקע שלנו ניכנס לממשק ניהול האתר שלנו ונבחר ב-Appearance ושם ב-Theme. כשניכנס לעמוד ה-Theme נבחר ב-Upload ותפתח בפנינו האפשרות לעדכן את הרקע שלנו:
כשנגלול את המסך נוכל להוסיף את ה-Theme שלנו שנמצא בקובץ Zip:
נחכה מספר רגעים להתקנה ולאחר מכן, נלחץ על הפעלת ה-Theme שלנו ב-Activate, ונתחיל בשימוש בתבנית באמצעות הלחצן “Get started”. בהתקנת התבנית ניעזר במסמכים וסרטונים שמלווים לה שיסבירו לנו איך להטמיע אותה כמו שצריך.
הגדרות סופיות לבלוג
קישור פוסטים לאתר – הגדירו שהפוסטים שתכתבו יהיו מקושרים לאתר דרך ההגדרות (Settings), Permalinks ווידוא סימון עיגול בשורת ה-Post name:
הגדרות כלליות נוספות – היכנסו בהגדרות להגדרות כלליות (General) והגדירו את המייל אליו האתר מקושר, השעה האיזורית, שפת ממשק ניהול הוורדפרס וכתובת האתר שלכם – ביחרו באופציית https ולא ב-http הרגיל, בחבילה בבלוהוסט רכשתם אבטחת SSL.
ועכשיו, לעבודה!
אחרי התהליך המפרך שעברתם, כל מה שנשאר לכם עכשיו זה להתחיל להעלות חומרים לאתר האהוב שלכם. אחרי שתסיימו להעלות כמות חומרים בסיסית שתרצה אתכם, רק נשאר לכם ללחוץ בממשק הבית על Home ולבחור ב-Launch your site וזהו! הפעלתם את הבלוג האישי שלכם וכעת הוא נגיש לקריאה לכולם!
7 טיפים לניהול בלוג אינטרנטי בצורה מוצלחת
- עליכם להבין כי סוד הקסם של בלוג הוא שאתם מביאים אתכם לתוכו. אם תעתיקו כל מיני דברים שכתובים במקום אחרים זה יגרום לבלוג שלכם לאבד את הקסם שטמון בו. לכן תחשבו היטב איזה ערך מוסף אתם מביאים אל תוך הבלוג שאתם הולכים להקים. תנסו להבין מה מבדיל אתכם בהשוואה לכל האנשים האחרים שמקימים בלוג. הרי זה שכל אחד יכול להקים בלוג זה לא אומר שכולם צריכים לעשות זאת.
- ההתחלה היא קשה, לעיתים היא אפילו תהיה לא מתגמלת בלשון המעטה. אתם תמצאו את עצמכם מעדכנים את הבלוג באופן קבוע, ולא מקבלים תמורה. כל מי שמקים בלוג חייב להתאזר בסבלנות כי להצלחה לוקח זמן, בטח אם זוהי הפעם הראשונה. יכול להיות כי הבלוג הנוכחי יהיה פחות מצליח מהבלוג הבא, וזה אמור להיות בסדר גמור. אל תחפשו קיצורי דרך כאשר מקימים בלוג כי זה עלול להיות בעייתי מאוד להמשך.
- כל תוכן שאתם מעלים לבלוג חייב להיות תוכן שאתם כותבים בעצמכם. אל תנסו למצוא כל מיני תוכנות שונות שעושות את העבודה בשבילכם כי זה יהיה חסר ערך. סגנון הכתיבה הייחודי שלכם יחד עם ההברקות הקטנות שאתם מוסיפים זה מה שמייחד את התוכן בבלוג שלכם. אם לא תביאו את עצמכם בכתיבה שאתם משקיעים בה זה לא יהיה שווה יותר מידיי. תמצאו את עצמכם מקימים בלוג שלא ממצה את הפוטנציאל הטמון בו.
- הבינו מה מעניין את האחרים שאמורים לקרוא את מה שאתם כותבים. זה שנושא מסוים מעניין אתכם זה לא אומר כי אותו נושא בדיוק יעניין את אלה שקוראים את הבלוג. החוכמה בבלוג היא לדעת לכתוב על נושאים שמעסיקים אחרים, נושאים שיכולים להביא תנועה אל תוך האתר. אם לא תעסקו בנושא מעניין, המשמעות תהיה שהבלוג יהיה כמו כל אתר אחר שלא מצליח.
- אל תכתבו כתבות קצרות כי לא תוכלו לחדש באמצעותם שום דבר. מצד שני אל תכתבו כתבות מאוד ארוכות כי זה עשוי להיות מאוד מתיש את מי שנדרש לקרוא. החוכמה תהיה למצוא את כמות המילים המספקת שתעמוד בסטנדרטים שלכם. מצד אחד שהכתבות בבלוג יהיו מרתקות, ומצד שני שלא יהיו מעיקות. לעיתים ההבדל הוא מאוד דק, ולכן יהיה עליכם לשים עליו את האצבע. כמובן שתוכלו בזמן אמת לנסות כל מיני ניסיונות שונים עד שתמצאו את הנוסחה המנצחת.
- אחת מהטעויות הכי נפוצות היא להמתין בין כתבה אחת לבין כתבה אחרת. בלוג מצליח הוא בלוג שעולים בו תכנים כל הזמן, כמעט בכל יום נתון. מהסיבה הזאת יהיה עליכם לפנות לבלוג מספיק זמן כדי שתוכלו לעדכן אותו. אל תחשבו כי אם תעלו כתבות לבלוג מפעם לפעם זה יספק את מי שנמצא בצד השני. הגולשים שנכנסים לבלוג ירצו לקבל מידע חדש באופן קבוע ורציף.
- תקראו מה הגולשים שלכם כותבים לכם בתגובות לכל כתבה שאתם מעלים. לא מן הנמנע כי הם יחדשו לכם הרבה מאוד דברים שלא הכרתם לפני כן. הבלוג אמור לשרת את הגולשים בצורה נאמנה, לכן תרצו לשמוע מה יש להם להגיד. גם אם מדובר על ביקורת כזאת או אחרת תוכלו לקחת אותה כדבר שאמור ללמד אתכם להמשך הדרך.
שיהיה לכם הרבה בהצלחה!
פתיחת בלוג אישי היא מרגשת ואפילו קצת מפחידה.
למי מכם שמעוניין שהתהליך יתבצע בשבילו, אני מציע שירות של בניית אתרים בוורדפרס.
מאחל לכם הרבה בהצלחה בתחילת הדרך המיוחדת שלכם. לקריאה נוספת שווה לכם להיכנס לקישורים הבאים: